Tillbaka på vinnarspåret – VIK vände mot Modo

Eetu Tuulola blev matchvinnare för Västervik borta mot Modo. Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks IK tog en meriterande trepoängare på fredagskvällen. Borta mot Modo vann man med 2-1 efter att ha avgjort i den tredje perioden.

Förra säsongen vann Västervik tre av fyra matcher mot Modo. Den trenden håller i sig även denna säsong, vad det verkar. Den första perioden slutade 0-0, med ett spelmässigt övertag för Västervik.

I andra perioden gjorde Modo 1-0 omgående, innan Oskar Drugge kvitterade i numerärt överläge fem minuter senare efter fint förarbete av Viktor Liljegren. Inget av lagen radade upp några direkta superlägen att göra mål, men när chanserna väl dök upp var de båda målvakterna Daniel Marmenlind (VIK) och Oliver Dackell (MoDo) påpassliga.

Läckert segermål

Matchens tredje och sista mål kom efter drygt sju minuter av tredje perioden. Axel Jonsson Fjällby hittade Michael Kapla som hittade Eetu Tuulola. Tuulola hade mer eller mindre öppet mål. Mycket snyggt!

Den förväntade kvitteringsjakten från MoDo blev aldrig särskilt intensiv, utan Västervik kunde städa av matchen relativt komfortabelt. Mycket mer om matchen kommer senare.

Modo – Västerviks IK 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

Andra perioden: 1-0, 21.13, Tobias Åhström (Jesper Dahlroth, Jesper Lindgren), 1-1, 26.18, Oscar Drugge (Viktor Liljegren, Gerry Fitzgerald).

Tredje perioden: 1-2, 47.29, Eetu Tuulola (Michael Kapla, Axel Jonsson Fjällby).

Skott: 28-28.

Utvisningar: 6-2.