Annons:

Sök

Annons:

Ska VH lyckas fälla säsongens skrällgäng i kväll?

I kväll ställs tränare Phil Horsky och hans Vimmerby Hockey mot HC Dalen, tvåa i Allettan Södra. Foto: Arkivbild

Ska VH lyckas fälla säsongens skrällgäng i kväll?

HC Dalen har gått som tåget den här säsongen. Skrällgänget från Norrahammar vann Hockeyettan Västra i stor stil och inledde Allettan Södra med två segrar. I kväll tar Vimmerby Hockey emot Dalen på hemmais.

Annons:

VH-tränaren Phil Horsky är dock inte förvånad över HC Dalens framfart.

– Jag håller som bäst på att scouta dem. Jag har sett en match, och ska se en till nu, säger Horsky när vi pratar med honom på onsdagsförmiddagen.

– Dalen är ett helt annat lag jämfört med de senaste säsongerna, mycket mognare och med mer rutin. De spelar lite mer avvaktande och värderar bättre. Även på papperet har de ett väldigt starkt lag, så jag är egentligen inte särskilt förvånad över att det har gått så pass bra för dem.

Första förlusten i Allettan

I den senaste omgången blev det förlust för tabelltvåan Dalen hemma på Smedjehov då serieledande Nybro blev övermäktigt och vann med 5-2.

I kväll är det alltså sexan Vimmerbys tur att ta sig an Dalen. Vimmerby har ju varit ett varannanmatchlag hittills under Allettan. Hemmasegrar mot Skövde och Mariestad har blandats upp med bortaförluster mot Huddinge och nu senast Karlskrona. Dock idel jämna matcher, som i princip kunde ha slutat hur som helst.

– Jag tycker att vi med lite tur lika gärna kunde ha haft fyra segrar. Vi har visat upp mer fysik nu i Allettan, är mer stabila under press och utvecklas för varje match som går, menar Phil Horsky.

Besviket efter KHK-matchen 

Gemensamt för de fyra matcherna är att Vimmerby har dominerat i den inledande perioden, men sedan haft det lite tuffare mot slutet av matcherna. En tillfällighet, eller kan man göra någon analys av detta?

– Det handlar nog mest om tillfälligheter. Mot Mariestad hade vi några dåliga byten under en del av matchen som straffade oss, Huddingematchen var över lag vår sämsta i Allettan och tappet mot Karlskrona i den tredje perioden var konstigt, med ett par märkliga mål.

– Över lag tycker jag ändå att vi har varit bra. Killarna visar bra inställning. Det var oerhört besviket i omklädningsrummet efter matchen mot Karlskrona, och det visar på en stor vilja att vinna, säger VH-tränaren.

Frågetecken inför kvällen

I kvällens match mönstrar Vimmerby samma lag som senast. Det innebär att Tomas Rydén vaktar kassen och att Max Popovic fortfarande saknas efter sin covid-sjukdom.

– Vi har ytterligare något frågetecken, men som det ser ut nu kommer vi med 13 forwardar och sju backar, säger Phil Horsky.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: