Annons:

Sök

Annons:

VIK-back lånas ut till VH:s konkurrent:

Alfred Barklund lånas ut till Visby/Roma i Hockeyettan. Foto: Ossian Mathiasson

VIK-back lånas ut till VH:s konkurrent: "Tappat två månader"

Alfred Barklund har inte spelat särskilt mycket i Västerviks IK den senaste tiden. Nu lånas han ut till Allettan-laget och Vimmerby Hockeys konkurrent Visby/Roma.

Annons:

Visby/Roma skriver på sin hemsida att backen Herman Johansson, som spelade i Vimmerby Hockey i fjol, skadade sig mot Mariestad och beräknas vara borta från spel i flera veckor plus att kaptenen Erik Palm är skadad sedan en månad tillbaka. 

”Mot den bakgrunden har Visby Roma idag endast fem seniorbackar, vilket inte är hållbart med det tuffa spelschemat”, skriver Visby/Roma på sin hemsida. 

Visby/Roma kommer låna in Alfred Barklund från allsvenska Västerviks IK januari månad ut. Han tränar med laget i dag och debuterar mot Huddinge i morgon.

 "Tappat två månader"

Mattias Karlin, huvudtränare i VIK, ger sin syn på utlåningen av Alfred Barklund.

– Alfred har bara spelat en match sedan den 20 november, Björklöven hemma. Sedan åkte han på covid-19 och kom tillbaka till Karlskoga den 3 december efter bara något pass i benet. Han fick ont i knät och spelade bara en period. Han har tränat och spelat extremt lite. Han har i grund och botten tappat två månader så det är svårt att komma in efter några träningar. Det hade varit en sak om vi hade haft fem backar, då hade vi varit tvungna att spela honom och kunna erbjuda honom mer istid. Nu har vi sju andra backar och slänger inte in en spelare som inte är redo, säger Mattias Karlin. 

Det mesta talar för att Barklund finns med mot Huddinge i morgon, Troja/Ljungby på söndag, Vimmerby Hockey den 27 januari och Nybro Vikings den 30 januari.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: