Sök

Fiasko för VIK mot bottenlaget – stjärnan utgick skadad

Victor Öhman åkte på en smäll och fick utgå i kvällens match mot Väsby. Foto: Arkivbild

Det ville sig inte för Västervik i matchen mot bottenlaget Väsby. Effektiviteten saknades och laget åkte på sin sjätte raka bortaförlust när Väsby kunde vinna med 4-2.

Bortaspelet för Västervik har inte fungerat den senaste tiden. Inför kvällens match hade man fem raka förluster på bortaplan. Det skulle visa sig bli en sjätte – detta trots att man mötte seriens sämsta lag.

Första halvan av inledningsperioden innehöll inte många jätteheta målchanser. Västervik skapade de hetaste lägena men det var Väsby som skulle ta ledningen, genom backen Viktor Åström som slängde in en slumppuck som gick hela vägen in bakom Zackarias Skog som fick chansen mellan VIK-stolparna.

Gästerna jagade för kvittering och närmast var Victor Öhman som hade ett skott i ramen i slutsekunderna av perioden. Direkt efter den heta möjligheten åkte Öhman på en smäll och blev liggandes. 28-åringen fick hjälp av lagkamrater att komma av isen och direkt in i omklädningsrummet haltande.

Öhman tvingades bryta matchen – ett tungt besked för Västervik som är tunna på forwardssidan i nuläget. Hur allvarlig skadan är återstår att se.

Ny ramträff

Andra perioden var VIK:s period rent spelmässigt. Första fem minuterna fick man spela powerplay och där hade man en ytterligare ramträff via nyförvärvet Ryan Gropp. Västervik fortsatte trycka på men bristande effektivitet och en storspelande Linus Ryttar i Väsby-målet stod i vägen i den andra perioden.

Det var istället hemmalaget som skulle få utöka när Rasmus Sörgardt la in en puck från blålinjen som letade sig bakom en skymd Zackarias Skog. Med det var en Väsby i 2-0-ledning till Väsby inför avslutningsperioden.

Snabb replik

Västervik fick både en drömstart på den tredje perioden – men glädjen blev kortvarig. Tim Wahlgren fick in en efterlängtad reducering, när forwarden var het och plockade upp en retur som Ryttar släppte. Men Väsby skulle göra en snabb replik.

Redan 25 sekunder senare kunde Johan Lorraine öka på ledningen via en snäv vinkel, och efter en kort videogranskning var det 3-1. Effektiviteten var Väsbys segerrecept under kvällen. Västervik skapade många målchanser men hemmalaget tog vara på sina. Med drygt halva perioden kvar att spela, blev Johan Lorraine i Väsby tvåmålsskytt i powerplay.

VIK ville inte ge upp i kampen om poäng, då Mattias Karlin valde att ta ut målvakten med fem minuter kvar att spela. Man fick in en reducering via Erik Gustafsson men mer skulle det inte bli, och kvällen slutade med en tung förlust för Västervik.

Förlusten innebär att man fortfarande ligger precis utanför topp sex-strecket.