Annons:

Sök

Annons:

Bodens HF är ordentligt upphaussade den här säsongen, men är i brygga efter förlust mot Kalix. Foto: Petra Älvstrand/Bildbyrån

Så gick det i de andra matcherna – storfavoriten i brygga

Vimmerby Hockey vann den första åttondelsfinalen mot Mörrum. Men det spelades ytterligare sju matcher i slutspelet på tisdagskvällen. 

Annons:

* Kalix-Boden 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)

Kommentar: Bodens HF ses av många som favoriter att ta sig hela vägen till Hockeyallsvenskan. Men Boden, som gått fram som en ångvält, är illa ute. Boden torskade borta mot Kalix med 3-1 och har nu kniven mot strupen. Två segrar krävs på hemmais – annars är praktfiaskot ett faktum. 

* Borlänge HF-Nybro Vikings 4-6 (2-3, 1-2, 1-1)

Kommentar: Nybro är andrahandsfavorit bakom Boden och har också imponerat stort under säsongen. Slutspelet började dock på värsta tänkbara sätt för länslaget. Borlänge gick tidigt fram till 2-0, men Nybro visade klass och vände på steken redan i den första perioden. Nu har Nybro ett drömläge. 

* Piteå HC-Hudiksvalls HC 3-1 (0-1, 2-0, 1-0)

Kommentar: Hudiksvall var trea att välja och gick på Piteå. Ett felval? Kanske. Piteå tog i alla fall den första matchen och precis som för Boden är det stor press på Hudiksvall inför påskhelgen. 

* Mariestads BoIS-HC Dalen 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)

Kommentar: Tre av de fyra högst rankade lagen gick på pumpen i afton. Dalen var ett av dem. Mariestad vann den första matchen med 3-2 och Dalen är också i en prekär situation inför returmötet i Norrahammar på fredag.

* Visby/Roma-Forshaga IF 2-6 (1-2, 1-2, 0-2)

Kommentar: Efter Vimmerby var det Forshagas tur att välja. Värmlänningarna satsade på en båttur till Visby – och den trippen blev en succé. Forshaga mosade Visby med 6-2 och har nu ett drömläge att gå vidare. Förre VH-spelaren Henrik Olsén var en av målgörarna. 

* Troja/Ljungby-Tegs SK 7-1 (0-1, 4-0, 3-0)

Kommentar: Teg chockade många när man valde Troja/Ljungby före Östersund. Det började åtminstone bra och gästerna ledde med 1-0. Sedan växlade Troja upp och mosade Teg. Sju mål på 40 minuter och Troja har nu ett bra läge uppe i Umeå.

* Östersunds IK-Huddinge IK 6-0 (0-0, 3-0, 3-0)

Huddinge hade inget val. Det var Östersund som var kvar att ta – och det blev en mardröm. Östersund vann med hela 6-0 och stockholmarna, med Björn Jonason i laget, är nu riktigt illa ute. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: