Annons:

Sök

Annons:

Roger Forsberg, tränare för Vimmerby Hockeys kommande kvalmotståndare Troja-Ljungby. Foto: Ossian Mathiasson

Så ser Troja-Ljungby på favoritskapet mot Vimmerby Hockey

Troja-Ljungby får axla favoritskapet inför matchserien mot Vimmerby. Det anser i alla fall en av landets främsta Hockeyettan-experter. Trojas general manager, Daniel Håkansson, tar det dock med ro.
– Vi räknar med två eller tre enormt tuffa matcher.

Annons:

Vimmerby Hockey och Troja-Ljungby har numer en lång historia av tajta möten i Hockeyettan.

Säsongen 2018/2019 slog Vimmerby ut Troja i playoff 2 till den allsvenska kvalserien med 2-0 i matcher.

Den här säsongen vann Troja båda matcherna i grundserien, Vimmerby tog hem båda mötena i Allettan, och nu är det dags för dem att drabba samman igen. Den här gången handlar det om ett kvartsfinalmöte för att göra upp om en av fyra platser i den allsvenska kvalserien.

"Troja favorit"

Valen av motståndare till kvartsfinalomgången gjordes på söndagsförmiddagen, och där började Boden med att välja Mariestad som motståndare. Nybro valde Visby Roma, och när Hudiksvall valde Östersund fanns det bara Troja-Ljungby kvar för Vimmerby Hockey.

– Boden, Nybro och Troja är ju stora,… eller stora, men de är favoriter i sina matchserier, analyserade Hockeyettan-oraklet Mikael Mjörnberg i livesändningen från valproceduren.

Forsbergs sjukskrivning påverkade

Troja-Ljungbys säsong har varit en del upp och en del ner. Laget svarade för en urstark grundserie, som man vann, men hamnade i en del problem när man kom in i Allettan.

– Vi förlorade några matcher på raken, och då spred sig en liten oro. Vi tappade självförtroendet och visste inte riktigt var vi stod, säger lagets general manager Daniel Håkansson.

Er huvudtränare Roger Forsberg var sjukskriven ganska länge, hur påverkade det er?

– Självklart är han och alla andra kring laget jätteviktiga för oss. Vi trodde kanske att han skulle vara borta någon månad, men det blev tre och en halv. I ärlighetens namn ska sägas att han saknades nästa halva grundserien också, men när vi hamnade i det läget som vi gjorde i Allettan, så är det klart att en sådan som Roger saknas extra mycket.

Räknar med tuffa matcher

Trots att Vimmerby vann båda matcherna lagen emellan i Allettan, bland annat en i slutet i serien, och även placerade sig före Troja i Allettan (trea och femma) får Ljungby-laget alltså bära favoritskapet. Detta tar dock Daniel Håkansson med ro.

– I så fall är vi vana vid att hamna i den sitsen. Hur som helst så har vi allt att vinna, och räknar med två eller tre enormt tuffa matcher. Det brukar vara tufft och jämnt mellan oss och Vimmerby, det är två lag som kan varandra väl och som har stor respekt för varandra.

Är du förvånad över att Vimmerby finns med så här långt den här säsongen?

– Nej, inte alls. Det är ett lag med både bra spelare och bra organisation, och på upptaktsträffen inför säsongen tippade Roger dem i topp.

– De, liksom vi, vet vad som väntar. Vimmerby har fördelen av två hemmamatcher, men om vi å andra sidan kan nypa den första matchen hemma på tisdag så sätter vi press på dem, säger Daniel Håkansson.

Favorit även med juniorlaget

Inte heller tränaren Roger Forsberg tar så hårt på det favoritskap som läggs på Troja.

– Det spelar ingen roll – om vi så skulle ställa upp med vårt juniorlag, så skulle vi ses som favoriter. Det verkar som att traditionens makt är stor. Vi är ju ett av de lag som har erfarenhet av spel i Hockeyallsvenskan och det får vi leva med.

Vad tror du om matchserien då?

– Det kommer bli oerhört tufft. Det är åtta bra lag kvar, varav vi kunde ha fått möta ett av fyra. Nu blev det Vimmerby, ett lag som vi har haft många tajta möten med och som vi känner till väl. Det man kan säga efter resan till Umeå (matchen mot Teg) är väl att det var skönt att slippa ytterligare en sådan.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: