Annons:

Sök

Annons:

Otto sken ikapp med solen: ”Nu ska jag fira fram till fredag”

Otto Schmidt vann båda sina heat under tisdagens kval. Foto: Linus Johansson

Otto sken ikapp med solen: ”Nu ska jag fira fram till fredag”

Semesterracet innebär såväl lycka som besvikelse och många andra känslor. En av de gladaste under premiärdagen var utan tvekan Kinda-junioren Otto Schmidt.

– Jag är jätteglad. Nu ska jag fira det här fram till fredag, säger han med ett brett leende.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Som många andra hade Otto Schmidt jobbat hårt för att få till sin bil så bra som möjligt till sitt allra första Semesterrace. Tillsammans med pappa Lasse Schmidt och brorsan Oskar Johansson lyckades han till slut.

– Det har varit så mycket strul innan vi kom hit. Farsan och brorsan har hjälpt mig så mycket både då och i dag. Nu känns det som att vi har fått till det och när jag dessutom får till starterna blir det ännu bättre, säger Otto Schmidt.

Att han skulle vinna sina två kvalheat och enkelt avancera till juniorernas fortsatta körning på fredag var inget han hade vågat hoppas på förhand.

– Jag hade två tuffa heat och trodde absolut inte att jag skulle ta två sjuor. Jag tänkte mest att jag skulle försöka ta poäng. Bara att ha tagit mig till finaldagen är jag jättenöjd med.

På tal om Oskar Johansson, Ottos bror, så hade han också en lyckad kvaldag i seniorklassen och tog sig vidare efter en heatseger och en andraplats.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: