Annons:

Sök

Annons:

  • Höstracet avgjordes i Vimmerby i helgen och Vimmerby MS-föraren Sofia Lod vann damklassens B- och A-final. Foto: Lina Lod

  • Sofia Lod fick kliva högst upp på pallen efter att ha vunnit dubbla finaler i Höstracet. Foto: Privat

Sofia slog till med dubbla finalsegrar på hemmaplan: "Svårt att ta in"

Seger i B-finalen följdes upp av seger även i A-finalen. Vimmerby MS-föraren Sofia Lod visade upp imponerande körning när hon vann Höstracets damklass i Gnagaredalen. 
– Det kunde inte bli bättre, säger hon till Dagens Vimmerby. 

Annons:

Vimmerby MS arrangerade folkracetävlingen Höstracet över två dagar i helgen. Lördagen bestod av en partävling för juniorer och seniorer och söndagen av en individuell tävling för seniorer och damer. 

För hemmaföraren Sofia Lod gick det väldigt bra i damklassen. Hon slutade fyra i sitt första heat i grundomgången, kom tvåa i andra omgången och avslutade med en heatseger. Det räckte till en plats i B-finalen där hon gick upp i en tidig ledning som hon aldrig släppte taget om. 

– Jag gick ut med tanken på att det var allt eller ingenting och jag hade inget att förlora. Det var lite smällar i starten. Jag gick upp i ledning i tallkurvan på första varvet och ledde sedan hela vägen in i mål, säger Sofia Lod. 

"Svårt att ta in"

Vinsten gav henne en plats i A-finalen och hon visade ännu en gång prov på imponerande körning. 

– Det var bara att satsa allt igen och jag hade aldrig väntat mig att de skulle gå så bra. Jag hade sämsta startspår och var tvåa ut i starten. Jag körde om i tallkurvan på första varvet och lyckades vinna heatet. Det som räddade mig var att det var gul flagg på halvan banan. Bilen gick inte helt som jag ville så det var lite motigt. Någon hade hänt så jag hade antingen full gas eller ingenting. Det var allt eller inget och jag fick be för att det skulle hålla hela vägen, säger Sofia Lod. 

Glädjen var stor när hon korsade mållinjen först av alla ekipage i A-finalen. 

– Bara se att alla applåderar åt mig och att det är jag som har vunnit är svårt att ta in. Det var riktigt roligt, det brukar aldrig gå bra hemma i Vimmerby. Det är superkul att man lyckas någon gång och kan ge något tillbaka till de som har mekat med bilen i flera veckor innan tävlingen.

Vimmerby MS-föraren Jennis Viberg slutade trea i damfinalen och Malin Blixth Johansson, tävlande för Målilla MK, hamnade precis utanför pallen. 

Fakta

Resultat från Vimmerby MS-tävlingen Höstracet:

Seniorklassens A-final: 1) Peder Havdelin, Rosendals MK, 2) Markus Hansson, Karlskrona AK, 3) Robin Nilsson, Eslövs MK, 4) Kim Larsson, Jungnerligans RC, 5) Thomas Rolfson, Hallsbergs MK, 6) Måns Örum-Gad, Lessebo MK. 

Damklassens A-final: 1) Sofia Lod, Vimmerby MS, 2) Emelie Strömberg, Laxå MK, 3) Jennie Viberg, Vimmerby MS, 4) Malin Blixth Johansson, Målilla MK, 5) Moa Ekholm, Rosendals MK, 6) Therese Westerling, MK Kinda.

Partävlingen, seniorernas A-final: 1) Albert Bengtsson, Nässjö MK, och Mikael Thiman, MSK Kvarnvingarna, 2) Robin Nilsson och Magnus Nilsson, Eslövs MK, 3) Mattias Havdelin och Kristian Havdelin, Rosendals MK.  

Partävlingen, juniorernas A-final: 1) Malve Westerling och Elias Westerling, MK Kinda, 2) Emil Wernersson och Theo Wernersson, MK Kinda, 3) Benny Strömsholm, Silverdalens MSK, och Noah Lunde, Ryd MK.

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: