Annons:

Sök

Annons:

Sofia och Hugo imponerade i Vetlanda: ”Skönt med medgång”

Sofia Lod och Hugo Karlsson körde sig till framskjutna placeringar i Vetlanda. Foto: Johan "JK" Karlsson och Linus Johansson

Sofia och Hugo imponerade i Vetlanda: ”Skönt med medgång”

Under lördagen kördes det en bilspeedwaytävling på Vetlanda Motorstadion. Vimmerby MS-duon Sofia Lod och Hugo Karlsson nådde fina framgångar.

Annons:

Bilspeedway körs med folkracebilar, men till skillnad mot folkrace körs tävlingen på just en speedwaybana eller något som liknar en sådan.

Den här helgen har det körts bilspeedway på Vetlanda Motorstadion och de båda Vimmerby MS-förarna Sofia Lod och Hugo Karlsson laddade upp på bästa sätt inför Semesterracet, som stundar i Vimmerby om en dryg vecka.

Sofia Lod tävlade dels i seniorklassen på fredagen och dels i dam/veteran-klassen på lördagen. På fredagen tog sig Lod till B-final, där hon slutade femma. På lördagen var VMS-föraren bäst av alla i dam och veteran-klassen och passerade målflaggan först av alla i A-finalen.

Snart 16-årige Hugo Karlsson körde in på sin bästa placering hittills i en tävling när han slutade tvåa i juniorernas A-final bakom Vincent Bjärgestad.

– Det var en rätt liten tävling, men de som var med var duktiga. I bilspeedway gäller det att få till starten och sedan hitta ett bra spår. Det var skönt med lite medgång, säger Hugo Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: