Annons:

Sök

Annons:

Små föreningar gör stora insatser – Karin sköter entrén:

Vimmerbybon Karin Petterson är en i gänget från IFK Tuna som säljer biljetter och sköter entrén under årets tävling i Gnagaredalen. Foto: Stefan Härnström

Små föreningar gör stora insatser – Karin sköter entrén: "Mer koll i år"

Entrévärdarna gör ett viktigt jobb på Semesterracet. Förutom att sälja inträde får de svara på frågor, dela ut program och startlistor, kontrollera så att bilarna kör till rätt plats och hålla koll på infarten till Gnagaredalen. Vimmerbybon Karin Hultqvist Petersson är en i gänget från IFK Tuna som säljer biljetter och sköter entrén under årets tävling.

Annons:

Sedan Hultsfredsfestivalen försvann för snart 15 år sedan har det blivit mycket kärvare att få in pengar i de små föreningarna och sportklubbarna i Vimmerbytrakten. Att kunna medverka på Semesterracet som parkeringsvakter, i köket eller som biljettförsäljare är välkommet, enligt Karin Hultqvist Petersson.

Som ett av de största evenemangen i regionen behöver de all hjälp de kan få och de mindre föreningarna kan i sin tur dra in en del pengar.

I år är det IFK Tuna och dess medlemmar som man möter vid infarten till motorbanan. Det är andra året som Karin jobbar här.

När Dagens Vimmerby kommer förbi vid lunchtid är det bara enstaka bilar och besökare som passerar. Nästan alla är vid folkracebanan så här dags och entrégänget kan vila i sina stolar.

Vilka arbetstider har ni?

– Vi börjar vid klockan sju på morgonen, så sitter vi här till mellan klockan ett och två när det lugnar ner sig.

Vad brukar besökarna vilja ha hjälp med när de kommer hit?

– Det är att köpa inträde. De flesta har bra koll på priserna och QR-koderna.

Hur känns det att jobba idag?

– Det känns bra! I år har vi mer koll. Första året arbetade vi första dagen och då är det mer intensivt när det kommer fler. Idag har de redan sina armband och kan bara vifta förbi dem.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Stefan Härnström

redaktion@dagensvimmerby.se

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: