Annons:

Sök

Annons:

  • CHOCKEN: FRANSSON DISKAS – NY SEGRARE I JUNIORKLASSEN

    Ludvig Fransson från Vimmerby MS diskas efter segern i Semesterracets juniorklass. Här firar nya segraren Oliver Viberg vinsten i Semesterracet. Foto: Ossian Mathiasson

  • CHOCKEN: FRANSSON DISKAS – NY SEGRARE I JUNIORKLASSEN

    Ludvig Fransson från Vimmerby MS diskas efter segern i Semesterracets juniorklass. Ny segrare är Oliver Viberg. Foto: Ossian Mathiasson

CHOCKEN: FRANSSON DISKAS – NY SEGRARE I JUNIORKLASSEN

Ludvig Fransson körde in i mål som vinnare av Semesterracets juniorklass och glädjen var total. Nu kan vår tidning berätta att Hultsfredskillen diskas. Domaren har godkänt en inkommen protest och utsett Oliver Viberg från Tomelilla MK till ny segrare. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Uppeendeväckande, och smått märkliga, scener utspelade sig efter Semesterracets första finaldag. Den månghövdade publiken fick se Vimmerby MS-föraren Ludvig Fransson plocka hem segern i juniorfinalen och jubla ikapp med familj och vänner direkt efter målgång.

En stund senare fick tävlingsledningen in en protest mot att Ludvig Fransson hade tagit in mark i ett område med gulflagg på andra, alternativt tredje, varvet. Fjolårssegraren Victor Oscarsson slog runt och blev stående uppe i tallkurvan och området gulflaggades, vilket betyder att förarna ska slå av på farten och hålla samma avstånd till framförvarande bil. När den stillastående bilen har passerats får man öka farten och försöka köra om fordonet som man har framför sig.

Oliver Viberg, tvåa i mål i finalheatet, lämnade in protesten som nu har blivit beviljad av domaren Tina Lennartsson efter lång granskning. 

Det betyder att Ludvig Fransson diskas och fråntas segern på grund av svartflagg och slutar sexa i juniorfinalen. Ny segrare är Oliver Viberg från Tomelilla. 

"Världens tråkigaste sätt ..."

Denna soliga och härliga folkracedag i Gnagaredalen fick en märklig, och smått bisarr, avslutning med diskvalificering och ny segrare.  

– Ludvig hade vunnit tävlingen, sedan kom det in en protest mot honom. Det var efter en händelse i slutet av "tallkurvan" som var under gulflagg. Anmälaren anser att han tar in ett avstånd under det gula området, säger tävlingsledaren Beatrice Ågren Karlsson.

Tycker man också att han kör om under det gula området?

– Det är inte vad protesten handlar om utan protesten handlar om att han tar in avstånd under det gula området, säger Ågren Karlsson. 

Har ni hanterat den inkomna protesten?

– Vår domare Tina (Lennartsson) har tittat på hur protesten är skriven, vad man protesterar mot, vad det står i reglerna och hur kan man bevisa eller inte bevisa hur det har gått till. Det har funnits filmer från olika vinklar. Det är helt klart världens tråkigaste sätt att avsluta en A-final på. 

"Minskar avståndet under gulflagg"

Beslutet är att Ludvig Fransson blir av med segern i Semesterracet. Det är istället Oliver Viberg som kan titulera sig som vinnare.

– Domaren har tittat på händelsen, stött och blött och har läst regelverket. Domaren anser att Ludvig minskar avståndet under gulflagg och det resulterar i att han får svartflagg. Ludvig är inte längre vinnare utan det är Oliver Viberg. Domaren har godkänt protesten och diskat Ludvig.

Det var inte aktuellt med omkörning?

– När man lämnar en protest kan man yrka på olika resultat och protesten handlade om att man ville att Ludvig skulle få en svartflagg. Domarbedömningen resulterar i att Ludvig får svartflagg och blir sexa i juniorernas A-final. 

Hur ser du på denna minst sagt märkliga avslutning?

– Det finns ingen tråkigare avslutning, att en final avslutas genom en protest. Tyvärr hade vi det 2022 också. 

Fakta

Ny sluttabell i juniorernas A-final: 

1) Oliver Viberg, Tomelilla MK

2) Emil Wernersson, MK Kinda

3) Joakim Lund Olander, MK Team Westom

4) Victor Oscarsson, Toarps MK

5) Viktor Samuelsson, MK Kinda (svartflagg efter incident i slutet av finalheatet)

6) Ludvig Fransson, Vimmerby MS (svartflagg och fråntagen segern)

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: