Annons:

Sök

Annons:

Vimmerby-teamet ledde länge – bara sekunder från första segern

Team JPR från Vimmerby, bestående av Joakim Stjernström, Pontus Petersson och Robin Berg, tog en ny fin andraplats när säsongens sista deltävling kördes på Kinnekulle Ring. Foto: Privat Foto: Privat

Vimmerby-teamet ledde länge – bara sekunder från första segern

50 sekunder från segern efter åtta timmars körning. Vid den avslutande deltävlingen på Kinnekulle Ring i helgen svarade Vimmerbyteamet JPR racing för sin vassaste insats hittills.

Annons:

Efter karriärens bästa race, en andraplats i sin klass i Race4Fun på Ring Knutstorp för ett par veckor sedan, spände trion från Vimmerby – Joakim Stjernström, Pontus Petersson och Robin Berg – bågen inför den avslutade tävlingen; nu var det bara en seger som saknades.

Och det var ytterst nära. När det åtta timmar långa loppet var kört skiljde det endast drygt 50 sekunder upp till segrande JCR Racing från Lönsboda, som hann med 328 varv.

Hade länge ledningen

– Vi hade ledningen i tävlingen i omkring fem timmar, sedan blev jag påkörd och vänd. Där tappade vi mycket tid. Sedan kämpade vi hårt sista timmen för att försöka komma ifatt, men vi låg på nästan exakt samma varvtider som vinnarna, och då är det svårt, berättar Joakim Stjernström.

– Det tillåts inte mycket när det är så här jämnt, samtidigt körde de som vann otroligt bra. Ändå får man ju se det här som ytterligare en framgång, och så mcyket närmare går inte att komma.

Hur skulle du summera säsongen?

– Det har gått spikrakt uppåt och vi är jättenöjda.

Vad väntar nu?

– Det är redan klart att vi kommer köra samma klass nästa år också, så nu ska vår Peugeot 206 GTI renoveras. Det behövs, för de två sista tävlingarna har gått hårt åt den. Bland annat ska vi få hjälpa med att rikta upp den efter ett par rejäla påkörningar.

För det andra teamet från Vimmerby, Polygrip Racing, slutade tävlingen på Kinnekulle med en fin sjunde plats med 309 avverkade varv.

Fakta

Race4Fun:

Serien består av fem deltävlingar, där man tävlar på racingbanor runt om i Sverige. I varje team ingår tre förare och deltävlingarna avgörs över åtta timmar där den maximala stinttiden är 90 minuter innan man måste växla förare.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: