Annons:

Sök

Annons:

  • Barndomsvännerna Ludvig och Hugo fick jubla på hemmaplan

    Ludvig Fransson och Hugo Karlsson vann Höstracet på hemmabanan i Vimmerby. Foton: Johan "JK" Karlsson

  • Barndomsvännerna Ludvig och Hugo fick jubla på hemmaplan

    Ludvig Fransson och Hugo Karlsson firade segern rejält.

  • Barndomsvännerna Ludvig och Hugo fick jubla på hemmaplan

    Här ses de tre paren som fick kliva upp på pallen i seniorernas A-final.

  • Barndomsvännerna Ludvig och Hugo fick jubla på hemmaplan

    Ludvig Fransson.

  • Barndomsvännerna Ludvig och Hugo fick jubla på hemmaplan

    Hugo Karlsson.

Barndomsvännerna Ludvig och Hugo fick jubla på hemmaplan

Under lördagen kördes partävlingen Höstracet i Gnagaredalen i Vimmerby. Då fick barndomsvännerna och hemmaåkarna Ludvig Fransson och Hugo Karlsson kliva högst upp på pallen i juniorklassen.
– Känslan att vinna är helt otrolig och att få göra det ihop med en barndomskompis gör det ännu bättre, säger Ludvig Fransson.

Annons:

En lång folkracesäsong går mot sitt definitiva slut och i går kördes den sista tävlingen för året i Gnagaredalen då partävlingen Höstracet avgjordes.

För Vimmerby MS blev det bästa tänkbara avslut på säsongen då hemmaduon Ludvig Fransson och Hugo Karlsson vann A-finalen i juniorklassen. Tvåa i klassen blev Niklas Andersson (MK Ramunder) och Ville Hartzell (Norrköpings MK) medan Kalmar MK-duon Vincent Bjärgestad och Alex Leandersson körde in som trea i A-finalen.

Radade upp heatsegrar

I grundomgångarna vann Ludvig Fransson sina tre heat medan Hugo Karlsson körde in på dubbla andraplatser och en fjärdeplats. Väl i A-finalen var det förvisso Niklas Andersson som vann, men där firma Fransson/Karlsson säkrade segern i tävlingen genom att vara tvåa och trea.

VMS-grabbarna sammanfattade sina tre inledande heat så här:

– I mitt första heat gick det inget vidare då jag blev klämd i räcket i starten. Sen flöt det på bättre i mitt andra och tredje heat, där jag blev tvåa i båda heaten, säger Hugo Karlsson.

– För mig gick det väldigt bra och jag lyckades vinna alla tre. Bilen kändes lite svårkörd, men utöver det kändes det väldigt bra, säger Ludvig Fransson.

Snurrade i ledning

Den avgörande A-finalen blev minst sagt dramatisk.

– Det var bara att gasa och försöka åka ifrån de andra och hoppas att det skulle räcka till seger. Men sedan var det en bil som läckte olja så jag snurrade på en oljepöl i ledning på näst sista varvet. Som tur var hade en kille framför svartflagg, vilket gjorde att det räckte med poäng ändå, säger Fransson.

– Starten kändes bra där Ludvig kom ut som etta och jag som trea. Sedan tappade jag efter att jag gled ut, men lyckades ta mig upp på en fjärdeplats. Då kändes det bra tills jag såg att Ludvig var trea. Då kom det en flagga på fjärde varvet och jag visste inte på vem, men det visade sig ju att vi stod som segrare vid målflaggan, säger Karlsson.

”Lite svårt med en folkvagn”

Att parköra i folkrace är långt ifrån omöjligt, men heller inte enkelt. Särskilt inte när man som i Ludvig Franssons fall körde en bubbla.

– Det går att parköra och hjälpa varandra på olika sätt, men oftast behöver man då köra långsamt och blockera de andra förarna. Det är lite svårt med en folkvagn då motorn sitter bak och inte klarar så mycket smällar, konstaterar Ludvig Fransson.

Det var en mycket lycklig duo som firade segern rejält efteråt.

– Skönt att vinna en hemmatävling och dessutom tillsammans med sin barndomsvän, säger Hugo Karlsson.

VMS-framgångar

I seniorklassen var det Elliott Karlsson och Martin Hammarqvist, båda körandes för Jungnerligans RC från Oskarshamn, som vann A-finalen. Bakom dem körde Malve Westerling (MK Kinda) och Albert Bengtsson (Nässjö MK) in som tvåa. Hemmaföraren Richard Klingstedt slutade trea i A-finalen tillsammans med Elin Forslöv (SMK Motala Bil).

Värt att notera är också att Vimmerby MS-duon Peter Fransson och Robin Eriksson vann B-finalen i seniorklassen.

”Härlig körning”

Arrangerande Vimmerby MS kunde sammanfatta en fin säsong och en bra avslutning i form av Höstracet.

– Det var en bra tävling att avsluta 2024 med och dessutom i perfekt väder. Det bjöds på härlig körning med några duktiga team-körningar för att plocka poäng tillsammans, säger tävlingsledaren Beatrice Ågren Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: