Annons:

Sök

Annons:

NY SEGER FÖR VMS-FÖRAREN I SM EFTER KALABALIK

VMS-föraren Filip Bengtsson fortsätter att dominera SM i motocross. Foto: Linus Johansson

NY SEGER FÖR VMS-FÖRAREN I SM EFTER KALABALIK

Det blev dramatiskt värre i helgens SM-deltävling i motocross i Linköping. Precis som förrförra helgen blev Filip Bengtsson från Vimmerby MS segrare – men en beviljad protest krävdes.

Annons:

Bengtsson vann det första heatet och kom tvåa i det andra. Inför det tredje hade han med andra ord en ypperligt utgångsläge för att ta sin andra raka SM-seger – och så såg det också ut att bli.

Bengtsson vann heatet – men efter ett hopp mot gul flagg blev han nedpetad tio placeringar.

VMS-föraren lämnade in en protest och en timme efter målgången kom beskedet: protesten beviljades och Bengtsson tilldömdes segern i heatet – och därmed även hela deltävlingen.

– När de kom och sa att jag hade blivit diskad blev jag irriterad. Det kändes väldigt orättvist då jag inte tyckte att jag hade gjort något fel. Jag såg den gula flaggan, men den stod så dumt placerad att det inte gick och avbryta hoppet helt, säger Bengtsson till Corren. 

Leder överlägset

I och med dagens resultat har Bengtsson vunnit fem av sex heat och leder SM-serien överlägset efter två deltävlingar. Han står på 147 poäng – 25 före tvåan Anton Gole. 

– Alla poäng är så viktiga i den totala SM-ställningen och jag trodde inte att protesten skulle gå igenom. Fast som tur är var allt filmat och domarna hade möjlighet att kolla på situationen igen under jurymötet. Så efter allt känns det jäkligt skönt ändå, säger Bengtsson till Corren. 

DV har sökt Bengtsson utan resultat. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: