Annons:

Sök

Annons:

Motorfest i två dagar på flygplatsen – busslinje går mellan banorna:

Årets upplaga av Hultsfred Summermeet avgörs över två dagar på flygplatsen i Hultsfred. Det blir drifting, dragracing och bilutställning. Foto: Ossian Mathiasson

Motorfest i två dagar på flygplatsen – busslinje går mellan banorna: "Strävar alltid framåt"

Hultsfred summermeet arrangeras för fjärde gången på flygplatsen i Hultsfred i helgen. Årets evenemang blir dessutom en motorfest i två dagar.
– Vi strävar alltid framåt för att erbjuda en bättre upplevelse, säger Richard Loord, ordförande i Hultsfreds Motorklubb.

Annons:

Det är motorklubbens dragracing- och driftingsektion som har satt ihop en sprakande motorhelg som innehåller dragracing, drifting och bilutställning. Årets evenemang arrangeras tillsammans med motorklubben SHRA Jönköping som hjälper till med dragracingen. 

– Det blir dragracing och drifting på lördag och endast drifting på söndag. Driftingen brukar locka runt 100 bilar i snitt, det blir mestadels på lördagen. Dragracingen har ungefär 30 stycken föranmälda just nu men då det är en väderberoende sport så avvaktar vissa tills att väderrapporten visar positivt, säger Richard Loord. 

Om det skulle bli regn på lördagen så har motorklubben i Hultsfred söndagen som reservdag åt dragracingen. 

Busslinje mellan banorna

Loord ser fram emot två fart- och rökfyllda dagar på flygplatsen och räknar med att det kommer mellan 1 300 och 1 700 åskådare. Precis som förra året har man hyrt in en buss som kör folk fram och tillbaka mellan driftingen och dragracingen på den stora flygplatsen. 

– Hela transportsträckan är på 2,5 kilometer och vi vill inte att man kör med egna bilar på området, säger Loord. 

Hur är känslan inför årets evenemang?

– Det känns bra. Vi har samlat feedback från föregående år och vi strävar alltid framåt för att erbjuda en bättre upplevelse. 

Har det skett några andra förändringar jämfört med föregående år?

– Vi har ändrat väldigt mycket vid driftingbanan. Vi har fått en ny bro för publikövergång, läktarplatser och gjort mycket annat entreprenadarbete. Det krävs mycket förberedelser och uppgraderingar med tanke på att vi ska anordna en SM-deltävling i drifting i augusti.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: