Annons:

Sök

Annons:

FOLKRACEFESTEN I VIMMERBY STÄLLS IN

Vimmerby MS har fattat beslut om att ställa in sommarens upplaga av Semesterracet i Vimmerby. Foto: Linus Johansson

FOLKRACEFESTEN I VIMMERBY STÄLLS IN

Årets upplaga av Semesterracet i Vimmerby har länge varit i farozonen. Nu har Vimmerby MS tagit beslut om att ställa in den omåttligt populära folkracetävlingen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Den årligt återkommande tävlingen i Gnagaredalen lockar förare, funktionärer och publik från hela Sverige och klassas som en av landets största folkracetävlingar. 

I år skulle tävlingen arrangerats för 40:e gången men nu har Vimmerby MS tvingats ställa in den i spåren av coronapandemin och de rådande omständigheterna med covid-19 i Sverige och i världen.

Beatrice Ågren Karlsson från Vimmerby MS har hela tiden varit tydlig med att det måste återgå till det normala utan restriktioner för tävlingen skulle kunna genomföras.

"Vimmerby MS:s organisation har gjort riskbedömning, utvärderat och funderat på om vi kan vidta riskreducerande åtgärder för att genomföra arrangemanget på ett säkert sätt där smittorisken bland förare, funktionärer och publik reduceras eller frångår generella rekommendationer av smittskyddslagen. Vi har väntat på en förändring i positiv riktning med nya direktiv från Folkhälsomyndigheten och smittskyddsläkare men då ingen kan förutspå någon större förändring har vi följt deras direktiv och ställt in racet 2020", skriver Vimmerby MS i ett pressmeddelande.  

Höstracet utökas med en dag

Klubbens folkraceorganisation har dock planer på att det planerade Höstracet ska utökas med en dag.

"Tävlingen planeras således att köras över totalt tre dagar med tävlingsdagar fredag, lördag och söndag under förutsättningar att alla restriktioner gällande covid-19 har släppts. Tävlingens genomförande publiceras senare", skriver klubben. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: