Annons:

Sök

Annons:

Klart: Klassikern i grannkommunen tvingas ställa in

Vimmerby MS-föraren Carl-Johan Bjerkert har tagit flera segrar i Ränneslättsloppet genom åren. 2020 ges han dock inte chansen till en ny seger då det igår tillkännagavs att årets upplaga ställs in.

Klart: Klassikern i grannkommunen tvingas ställa in

I år skulle den ha körts för 34:e året, men på grund av rådande coronaepidemi har arrangörerna av Ränneslättsloppet i Eksjö, en av landets sötrsta endurotävlingar med bortåt 2 000 startande, nu beslutat att ställa in 2020 års upplaga.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Varje höst brakar det vanligtvis loss på Eksjö garnisons övningsfält Ränneslätt. Ränneslättsloppet är en av landets största endurotävlingar och utgör tillsammans med Gotland Grand National och Stångebroslaget i Linköping det prestigefyllda Svensk Enduroklassiker.

På måndagen kom beskedet att organisationskommittén beslutat att ställa in årets upplaga av Ränneslättsloppet. Och självklart är det den pågående coronaepidemin som ligger bakom.

Vill inte belasta sjukvården

”En anledning är bland annat att vi inte kan hålla myndigheternas krav på 50 personer i en folksamling vid publikfri tävling Det finns flera skäl som gör att vi inte vill utsätta tävlande, funktionärer och eventuellt övriga besökare för risken att smittas av viruset eller att smitta omgivningen. Vi vill heller inte belasta sjukvården, som redan har det tufft, med skador som eventuellt skulle kunna uppkomma och som kräver vård”, skriver man i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har även Stångebroslaget meddelat att man ställer in årets tävling.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: