Annons:

Sök

Annons:

Traktorfesten ställs in för andra året i rad – går tillbaka till ursprunget i höst

Målilla Traktor Power Weekend ställs in även i år. Foto: Stefan Härnström/Arkiv

Traktorfesten ställs in för andra året i rad – går tillbaka till ursprunget i höst

Målilla Traktor Power Weekend ställs in för andra året i rad. Beskedet kom redan för två veckor sedan. 
– Vi har en publik som rör sig väldigt mycket på området så det är ingen sittande publik, säger Christian Rudén, huvudansvarig för välbesökta motoreventet i Målilla. 

Annons:

Redan den 14 maj kom beskedet som många motor- och traktorentusiaster fruktat om att Målilla Traktor Power Weekend ställs in i år också. Traktor Power publicerade då ett inlägg att arrangören Traktorevent Sverige AB tvingats ställa in årets upplaga. 

Traktorevenemanget pågår i tre dagar och hade runt 16 000 besökare sommaren 2019. 

– Det har helt klart varit ett jättetufft beslut. Myndigheterna har förvisso släppt på restriktionerna nu men vi har en publik som rör sig väldigt mycket på området så det är ingen sittande publik. Det var en av anledningarna till att jag kände att det inte kommer fungera. Som besökare vill man röra sig fritt området, titta på traktorer och tävlingar och prata med folk men det funkar tyvärr inte. Det var ett beslut som togs för ett par veckor sedan, säger Christian Rudén.

Hur mycket har du hoppats på att det skulle gå att genomföra eventet i år?

– Jag började tvivla redan efter nyår men jag levde på hoppet så länge jag kunde. Vi tog beslutet i månadsskiftet april-maj och kände att det inte kommer fungera. När det inte blir som vanligt så är det inget kul.  Det ska vara en folkfest och vi kan inte göra på det sättet 2021. Det känns bra att besökarna har förståelse för vårt beslut, säger Christian Rudén.

"Riktigt party nästa år" 

Traktorevenemanget flyttas därmed fram ytterligare ett år och planerat program följer med utan förändringar. De biljetter som redan är sålda till 2020 och 2021 kommer gälla vid nästa års evenemang. 

Arrangören ser med tillförsikt fram emot nästa års traktorevenemang som han hoppas blir verklighet.

– Det ska bli ett riktigt party nästa år. Alla branscher som anordnar event står och väntar på att göra något kul igen. 

Att behöva ställa in den stora traktorfesten två år i rad är givetvis något som påverkar arrangören Traktoevent Sverige AB rent ekonomiskt. 

– Gör man inget arrangemang på två år, något som man dessutom lever på, så kan man på egen hand räkna ut att det är jättetufft. Man har fått försöka sysselsätta sig med andra saker men nu ser vi ett ljus i tunneln. Det är tacksamt att vi kan göra anordna en traktorpulling-tävling i Målilla i september. 

Planerar för tävling i Målilla i höst

Precis som Christian Rudén nämner blir det en traktopullingtävling på Skrotfrag Arena i Målilla i höst. Den kommer äga rum på eftermiddag och kväll lördagen den 4 september.  

– Vi tecknade ett avtal med Dackarna i går kväll (läs i torsdags) där vi kommer anordna en ren traktorpulling-tävling på Skrotfrag Arena. Rena traktorpullingtävlingar var något som vi höll på med i början så vi går tillbaka till ursprunget vid det tillfället. Vi hoppas att vi kan ha både restaurang och camping öppen så länge restriktionerna tillåter det. Tanken är att släppa på för 3 000 sittplatser så det bör fungera om det inte händer någonting. Det får plats över 10 000 åskådare på arenan. Med de nya restriktionerna blir det lättare att anordna en vanlig traktorpulling-tävling och få in lite pengar så vi kan överleva ett år till. 

Rudén berättar också att det planeras för traktorpulling på Öland den 31 juli. 

– Det är en mindre tävling som vi hoppas kunna genomföra. Det brukar komma 1 000–1 500 besökare så det ska inte vara några problem. Vi började arbeta med den igen när de nya restriktionerna kom. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: