Annons:

Sök

Annons:

Laget från Vimmerby Hopphästklubb är vidare till final och består av Hilma Milton på Captain Bob, Tilde Stridell på Filippa Lee, lagledare Jennie Gunnarsson i mitten, och Liv Svensson på Quintus. Foto: Ida Stridell

Rysare för Vimmerby- och Västervikslag i ponnyallsvenskan - tre lag från trakten till final

I helgen avgjordes vilka lag som går vidare till lagfinal i ponnyallsvenskans division 2 i zonen. Både Västerviksortens Ryttarförening och Vimmerbys hopphästklubb gjorde mycket bra ifrån sig och är nu färdiga för final i Vetlanda om två veckor. 

Annons:

Det var i helgen som den tredje omgången i ponnyallsvenskan avgjordes i Västervik, och både Vimmerby- och Västervikslaget gjorde oerhört bra ifrån sig i omgången som slutade lika och fick avgöras i en omhoppning. I omhoppningen gjorde Västervikslaget bäst ifrån sig och efter omgången står det klart att det blir Västerviksortens Ryttarförenings lag 1, Vimmerby Hopphästklubb samt Gamleby Ridklubb som tar sig vidare till lagfinal i Vetlanda den 24:e oktober. 

Nytt lag från Vimmerby

Laget från Vimmerby hopphästklubb består av Hilma Milton, 12, Tilde Stridell 12 och Liv Svensson , 8. Det är första säsongen de tre hoppar i lag, och att trion hoppar tillsammans verkar helt klart vara ett vinnande koncept. 

– Våra tjejer hoppade felfritt allihop i grundomgången, och Västerviks ena lag hoppade också felfritt så det gick till omhoppning. Västervik vann, och vi slutade på en andraplats men tog oss ändå vidare till final i Vetlanda om två veckor, säger Ida Stridell från Vimmerby hopphästklubb

Vad tror ni om chanserna i Vetlanda?

– Jag tror absolut att de har bra chanser. Och det tror jag de tänker med eftersom de faktiskt har gått till finalen. Sedan har vi ju gått in med inställningen att det är första gången de hoppar i lag, men så kom de två i förra tävlingen också då växte det fram, att de faktiskt har en chans. Men Västervik är väldigt duktiga, och har blandade åldrar upp till 20 år, så de har ju konkurrens. Det är i alla fall extra roligt att de hoppade felfritt allihop nu!

Hur laddar tjejerna? 

– Inför den här tävlingen peppade de varandra så mycket och hejade på varandra. De har en jättebra sammanhållning, så de laddar genom att peppa varandra tror jag!

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: