Annons:

Sök

Annons:

Helhelg med moster och dubbla segrar – framgångar för Vimmerbytjej

Josefina Gunnarsson och Liv Svensson summerar fyra bra dagar på Sundbyholm Spring Tour, där Liv vann två klasser och kom tvåa i en på hästan Quintus. Foto: Privat

Helhelg med moster och dubbla segrar – framgångar för Vimmerbytjej

Blott nio år gamla Liv Svensson fick stora framgångar i hästhoppning i Sundbyholm. Hon återvände till Vimmerby med tre pokaler efter två segrar och en andraplats.
Även för moster Josefina Gunnarsson blev det en lyckad tävling och bra start på utomhussäsongen för fem av hennes unghästar.

Annons:

Förra veckan avslutades med fyradagarstävlingen Sundbyholm Spring Tour i Eskilstuna, där både ponnyer och stora hästar tävlar.

Sammantaget gjordes i det närmaste 1 850 starter där Josefina Gunnarsson och Liv Svensson, tävlandes för Vimmerby Hopphästklubb, var representerade med fem respektive två hästar.

– Det är ju inte så vanligt att det är en tävling för både stor häst och ponny samtidigt, så det var stort för Liv att få följa med moster Josefina på fyradagarstävling och bo borta tillsammans i hennes stora hästlastbil på tävlingsanläggningen, säger mamma Jennie Gunnarsson, som också var med och supportade.

 Red felfritt tre gånger

Liv Svensson kom till start med sin ponny Quintus i fyra klasser, samtliga LB. Det blev två segrar och en andraplats, vilket är värt att benämna som succé efter att Liv ridit felfritt alla tre gångerna och två av dem även på snabbast tid. Tredje gången räckte inte tiden till riktigt, men var snudd på.

– Andra hästen Mary är ganska ny, så det var deras tredje tävling tillsammans. Hon var mest med för att få tävlingsrutin, berättar Jennie Gunnarsson.

Vad skulle du säga kännetecknar Liv som ryttare?

– Hon är otroligt tävlingsinriktad och målmedveten, men också väldigt fokuserad och noggrann skulle jag säga. Hon tittar mycket på sin moster, ser hur hon rider och vill vara som hon fast i miniformat.

– Men det som också är så fantastiskt är att hon inte bara ser det som att det är hon som presterar, utan att hon ser ponnyns prestation och vet att det krävs mycket av dem båda, att de gör det här tillsammans, tillägger hon.  

 "Motsvarade förväntningarna"

Josefina Gunnarsson hade med sig fem unghästar, fem- och sexåringar, så hon ville mer känna sig för och se så de är färdiga för uppgiften.

– För några av dem var det premiär på utomhussäsongen. Att få vara iväg så här fyra dagar, med fina tävlingar, bra banor och rätt förutsättningar är verkligen utvecklande och superskoj, säger hon. Överlag kändes det superbra, de hoppade väldigt fint och det blev väldigt mycket felfritt i de fyra klasser de ställde upp i vardera, så det motsvarade förväntningarna.

Så det bådar gott inför den här säsongen?

– Ja, jag har en väldigt bra känsla, säger Josefina Gunnarsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: