Annons:

Sök

Annons:

Hon tar över Borg Ridcenter:

Hanna Klensmeden tar över rodret på Borg Ridcenter. Foto: Privat

Hon tar över Borg Ridcenter: "Känt Franssonfamiljen länge"

Hanna Klensmeden har varit en jättetalang inom ridsporten. Nu är hon etablerad på elitnivå – och har dessutom tagit över rodret på Borg Ridcenter.
– Det känns jättebra, säger hon.

Annons:

Hanna Klensmeden har ridit på Borg Ridcenter i snart två år. Nu har Sandra Fransson bosatt sig i Belgien och då tar Hanna över rodret på ridcentret. 

– Sandra och jag jobbar tillsammans, men hon är baserad i Belgien numera. Hon var där i omgångar hela förra året och nu ska hon vara där och jobba tills vidare. Jag tävlar och förmedlar hästarna här, både mina egna och Anders Franssons hästar. 

Hur känns det här?

– Det är jättekul. Jag har känt Franssonfamiljen länge och tävlat mot Sandra i flera år. Nu är jag sambo med Simon och det är lite av en familjär grej. Det är jättefina hästar och ett bra system som verkligen fungerar. 

Tävlar i Scandinavium

Just nu är man inne i en lite lugnare tävlingsperiod. Snart väntar dock Gothenburg Horse Show för Hanna som från och med i år tävlar för Vimmerbyortens Ryttarförening. 

– Ja, vi ska till Scandinavium med några unghästar som har kvalat in. Tävlandet kommer igång mer och mer under februari och då är det i stort sett varje helg med både yngre och större höstar. 

Hanna Klensmeden ska tävla med hästen Starline, som är uppfödd på Borg Ridcenter. Hennes förväntningar inför den stora tävlingen säger hon så här om:

– Hästen är den bästa jag har ridit på, men jag red i ungdomslandslaget i många år och man kan aldrig garantera något. Det ska bli jättekul verkligen, men det är alltid svårt att säga gällande unga hästar. Det är en speciell arena, mycket publik som kommer nära inpå och det är ingen vanlig tävling. Därför är det svårt att ha förväntningar, då unghästar kan reagera ganska start. Allt beror på hur hon tar det. Jag ser det mest som utbildningssyfte, att hon ska lära sig att vara i den miljön. Om hon gör det bra så är det mest en bonus, men jag hoppas att det ska gå bra. 

Trivs väl

Totalt finns det tolv hästar på Borg Ridcenter. Två är Hannas och tio tillhör familjen. 

– Sedan har Sandra några i Belgien också. Det är alla möjliga utbildningsnivåer, det är några unghästar och några som inte rids än. 

Hur känns det att vara baserad i Vimmerby?

– Det känns bra. Jag trivs här och mina föräldrar bor i Gryts skärgård, så jag kan åka dit och hälsa på dem ofta. Det tar ett tag att lära känna nya människor när man flyttar, men jobbmässigt trivs jag jättebra. Allt funkar väldigt bra här. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: