Annons:

Sök

Annons:

Megastrul på gamla hemmabanan:

Oliver Berntzon hade en mycket strulig kvartsfinal när Lejonen åkte ur SM-slutspelet mot Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

Megastrul på gamla hemmabanan: "Saker man inte kan göra något åt"

Dackarna säkrade en semifinalplats efter 56–34 mot Lejonen. Den tidigare Dackeföraren Oliver Berntzon hade en blytung kväll med cykelstrul i två heat på gamla hemmabanan. 
– Det händer en gång på 1000 men tyvärr hände båda grejerna på samma dag, säger han. 

Annons:

Dackarna hade sex poäng att gå på inför kvällens kvartsfinalretur hemma mot Lejonen och gjorde inga som helst misstag när de vann med förkrossande 56–34, totalt 104–76 över två matcher. 

Lejonens säsong är över medan Dackarna får möta länskollegan Västervik i semifinal med hemmamatch på tisdag och returmatch i Västervik på onsdag. 

Strul i två raka heat

Den tidigare Dackeföraren Oliver Berntzon, numera tävlande för Lejonen, hade minst sagt stolpe ut på sin gamla hemmabana i Målilla i afton och var besviken efter nederlaget. Det blev endast tre poäng från hans sida. 

– Det är såklart tråkigt och det är som det är. Jag hade inte direkt något flyt idag med tanke på att cykeln gjorde att jag inte kunde komma ut till start två gånger, säger Oliver Berntzon.

Vad var det som hände i heat fyra och heat sju?

– Kopplingsvajern gick av precis innan start i heat fyra så cykeln bara körde iväg och in i tejpen. Jag höll kopplingen inne men cykeln drog iväg för att vajern hade gått av, säger han och fortsätter:

– Även i andra heatet (heat sju) märkte jag tidigt att cykeln inte gick som den skulle. Jag viftade till mina mekaniker som försökte komma ut med min extracykel men jag såg, med sju sekunder kvar, att de inte skulle hinna fram i tid. Jag åkte fram och körde i tejpen så vi åtminstone fick ha två förare i heatet.

Man får säga att du hade maximal otur?

– Ja, det kan man säga. Tyvärr är det sådana saker som man inte kan göra något åt. Det händer en gång på 1000 men tyvärr hände båda grejerna på samma dag. Det gör det helt omöjligt att slå Dackarna. Jag ska vara en förare som vinner heat och gör att vi kan ta ifatt de här sex poängen. 

"Lättare att smälta"

Efter tre säsonger i Dackarna valde Oliver Berntzon att lämna Dackarna till förmån för Lejonen inför årets säsong. Berntzon hade tre raka SM-silver, ett med Vetlanda och två med Dackarna, inför fjolårets uttåg i kvartsfinalen mot Indianerna. 

Hur känner du efter detta uttåg i kvarten med Lejonen?

– Det är en väldig skillnad mot att komma sexa i serien och åka ut än mot de tre andra åren där vi vann serien överlägset och inte tog guld. Detta uttåg är lättare att smälta men det är klart att vi ville gå vidare och hade gjort allting för att göra det. Tyvärr var det andra grejer som man inte kan påverka och som gjorde att jag inte kunde leverera mer poäng. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: