Annons:

Sök

Annons:

Matchen mellan Dackarna och Smederna är avbruten efter åtta heat och kommer inte slutföras på grund av det regn som har fallit under tävlingens gång. Smederna vinner med 25–23. Foto: Ossian Mathiasson

MATCHEN AVBRUTEN I MÅLILLA – DACKARNA FÖLL I REGNET

Regnskuren som kom i samband med kvällens åttonde heat ledde till ett långt avbrott innan matchen avbröts och Eskilstunalaget tillskrevs segern med 25–23. Dackarna inkasserade därmed en ny förlust i Bauhausligan.

Annons:

Reprisen på fjolårets SM-final mellan Smederna och Dackarna drabbades av en tidig försening då det började regna kraftigt strax före starten av kvällens första heat. 

Matchen kom igång vid 19.45-tiden och inleddes med fyra oavgjorda heat fram till 12–12. Dackekaptenen Jacob Thorsell tog täten och lyckades hålla Robert Lambert bakom sig i fyra varv i första heatet och Smederna hade därefter tre raka heatsegrar.

Smederna drog ifrån

I början av sladdpausen mellan heat fyra och fem svepte ett nytt regnoväder in över Skrotfrag Arena, något som avtog efter några minuter. 

Domaren tog tillbaka traktorerna in i depån och släppte iväg det femte heatet trots att himlen öppnade upp sig. I första startförsöket blev det tajt och Jacob Thorssell på yttern gled omkull i det blöta underlaget. I omstarten satte Smederna ner foten och bröt dödläget då Grzegorz Zengota var först över mållinjen och Michael Jepsen Jensen jobbade sig förbi Dackeförarna och såg till att Eskilstunalaget plockade en femetta, ledning med 17–13. 

Smederna utökade sin ledning från fyra poäng till sex poäng i heat sju och Dackarna tog chansen att toppa in Maciej Janowski i par med Rasmus Jensen.

Matchen är avbruten

Då, mitt under det åttonde heatet, började regnet ösa ner för tredje gången denna kväll. Heatet fullföljdes och Dackarna tog en mycket betydelsefull femetta och kröp närmare till ett tvåpoängsunderläge, 23–25.  

Regnet tilltog efter åttonde heatet och matchen pausades ännu en gång. När regnet slutade falla från himlen jobbade traktorerna febrilt med underlaget och de båda lagens lagledare och några förare gick tillsammans med domaren ut och inspekterade underlaget vid 21.35-tiden för att ta fatta beslut om matchen kommer att fortsätta eller avbrytas. 

Man måste nämligen köra åtta heat för att matchresultatet ska gälla och domaren valde till slut att avbryta matchen.

Ställningen efter det åttonde heatet, 25–23 till Smederna, gäller som slutresultat och Dackarna har nu förlorat sex av de sju inledande matcherna i Bauhausligan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: