Annons:

Sök

Annons:

Mikael Teurnberg var kraftigt besviken efter förlusten och avbrutna matchen. Foto: Ossian Mathiasson

Teurnberg kraftigt besviken efter det som hände: "Vad fan ska man säga?"

Dackarna föll med 23-25 hemma mot Eskilstuna Smederna. Endast åtta heat hann köras – och dackelagledaren Mikael Teurnberg var otroligt besviken efteråt.
– Det bara grinar oss i ansiktet, suckar han.

Annons:

Matchen kom igång vid 19.45-tiden och inleddes med fyra oavgjorda heat fram till 12–12. Dackekaptenen Jacob Thorsell tog täten och lyckades hålla Robert Lambert bakom sig i fyra varv i första heatet och Smederna hade därefter tre raka heatsegrar.

I början av sladdpausen mellan heat fyra och fem svepte ett nytt regnoväder in över Skrotfrag Arena, något som avtog efter några minuter. 

Domaren tog tillbaka traktorerna in i depån och släppte iväg det femte heatet trots att himlen öppnade upp sig. I första startförsöket blev det tajt och Jacob Thorssell på yttern gled omkull i det blöta underlaget. I omstarten satte Smederna ner foten och bröt dödläget då Grzegorz Zengota var först över mållinjen och Michael Jepsen Jensen jobbade sig förbi Dackeförarna och såg till att Eskilstunalaget plockade en femetta, ledning med 17–13. 

I sjunde heatet utökade Smederna sin ledning, men mitt under det åttonde heatet började regnet ösa ned för tredje gången denna kväll. Heatet fullföljdes och Dackarna tog en mycket betydelsefull femetta. Efter åttonde heatet tilltog regnet och matchen pausades ännu en gång. Efter en ny inspektion tog domaren beslut om att avbryta matchen. Eftersom åtta heat hade körts gäller ställningen som slutresultat. Därmed vann Smederna med 25-23. 

– Det är skit att inte få köra färdigt. Det bara grinar oss i ansiktet och nu är det bra väder... Jag är så jävla besviken. Under heat fem bara vräker det ned, vi kör och det blir torsk 5-1. Men sedan jobbar vi oss tillbaka och då bryts det efter åtta heat. Vad fan ska man säga? Två poäng i speedway är ingenting, suckar dackelagledaren Mikaeln Teurnberg.

"Kan vänta in i det sista"

Teurnberg var så besviken att han lämnade anläggningen direkt.

– Jag är besviken över att vi inte får köra färdigt. Jag tycker att man hade kunnat försöka... Vi satt där och väntade och vi har ju kört tävlingar längre än så här. Jag tycker att man kunde gjort ett försök till. Smederna var också tillmötesgående och förarna med, men tävlingsledning, domare och banchef ansåg inte att det gick att köra. Självklart är jag besviken. Jag tycker vi har matchen, även om det hade blivit tufft. De körde rider replacement och de hade fått det tufft på slutet. Två poäng i speedway är absolut ingenting och då kunde jag tyckt att det var bättre att ställa in tidigare. Jag låter som en dålig förlorare, men jag är väldigt besviken.

Var din bild att man kunde väntat ett tag till?

– Vi har polistillstånd till senare och jag tycker man ska vänta in i det sista. Går det inte så går det inte, men det är bara att gilla läget. Det är som det är. 

Vad säger du om de heat som kördes?

– Rasmus Jensen levererade verkligen under tuffa förhållanden. Trofimov (Viktor) slet och "Ludde" (Lindgren) var fantastisk. Alla krigar, men det var femettan där som förstörde. Vi möter seriens bästa lag och det blir rumphugget när det blir så här. 

"Studsat fel för oss"

Dackarna har nu förlorat sju av åtta matcher i Bauhausligan. 

– Tittar man på vår förarkvot har det verkligen studsat fel för oss. Vi är mycket bättre än poängen visade. Det har gått troll i det. Jag menar att två poäng i speedway inte är någonting. Det grinar emot oss hela tiden. 

Hur ska ni göra?

– Det är bara att jobba på och ingjuta mod i grabbarna. Killarna är hungriga och vi har tuffa matcher. Samtidigt har vi viktiga hemmamatcher kvar längre fram. Det har varit mycket strul och det hjälper inte att skylla på något. Det är tufft läge men pressat och det gäller bara att ta oss till slutspel. Potentialen finns.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: