Annons:

Sök

Annons:

Fri entré när Västervik jagar ny hemmaseger:

Morgan Anderssons Västervik tar emot Piraterna på hemmaplan i dag och publiken bjuds på fri entré. Foto: Ossian Mathiasson

Fri entré när Västervik jagar ny hemmaseger: "Vi har respekt för alla lag"

Västervik är otroligt starka hemma på Hejla Arena. I eftermiddagens hemmamatch mot Piraterna bjuder klubbens samarbetspartners publiken på fri entré. 
– Det skulle vara roligt om det kom 3 500–4 000 åskådare, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Västervik har fått en ypperlig start på årets säsong, framför allt hemma på Hejla Arena. Lejonen och Rospiggarna har krossats med stora siffror. I eftermiddag kommer Piraterna från Motala på besök. 

– Alla hemmamatcher är jäkligt viktiga och där får man inte gå på några minor. Den här matchen ska vi nog kunna klara av, säger Morgan Andersson. 

Västervik har 18 raka grundserievinster på hemmaplan och chanserna är goda till att sviten förlängs i eftermiddag. 

– Det kommer bli bra mycket tuffare än vad vi fick emot oss senast. Har vi dagen och åker som vi har gjort i de tidigare hemmamatcherna så ska vi kunna klara av det. De har flera bra förare så vi får passa upp på några håll. Jag kan inte komma ihåg sist Pawlicki (Przemyslaw) har varit så här stabil i både Polen och Sverige. Milik (Vaclav) kan åka fort och Przedpelski (Pawel) har kört här i några säsonger. Siefert-Falk (Jonas) är en tuff dansk som imponerar stort på mig och är snabb i sina bästa dagar. Jag har ingen direkt erfarenhet av Oskar Polis. Men han har presterat bra och kan mycket väl gå in och röra om i grytan, säger Morgan Andersson. 

Publiken bjuds på fri entré

Piraterna hade en bra start på säsongen för att nu stå på två raka förluster. Varken Oskar Fajfer eller Piotr Pawlicki kommer till start. 

– Vi har full respekt för alla lag vi möter och allt kan hända i speedway. Det är viktigt att vi går ut med bra inställning och det kommer vi givetvis göra. Vi vet vad vi vill och det är viktigt att prestera bra racing. Får vi till banan vet vi vilka linjer vi ska kunna åka på för att köra om det behövs. 

Klubben och dess sponsorer ser till att det är gratis entré för alla i eftermiddag. 

– Vi hoppas på bra publiktillströmning med många kringaktiviteter. Det blir autografskrivningar, popcornmaskin, ansiktsmålning, 250 cc-uppvisning i paus och efter match och ungdomsuppvisning med cross och speedway inför matchen. Det är fullspäckat schema, säger Andersson. 

Hur mycket publik hoppas ni kommer?

– Vi har inte budgeterat med något, det är sponsorerna som hjälper till och betalar. Ju mer folk det kommer desto mer pengar får vi in i klubben. Det skulle vara roligt om det kom 3 500–4 000 åskådare. Det blir genast mycket roligare för killarna att köra då. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: