Annons:

Sök

Annons:

Nu är det klart – Bauhausligan växer 2024

Vargarna är nu klara för en återkomst till högsta serien i speedway. Foto: Bildbyrån

Nu är det klart – Bauhausligan växer 2024

Bauhausligan växer 2024. Nu står det klart att Vargarna från Norrköping flyttas upp i högsta serien.

Annons:

De senaste åren har mest handlat om vilka som lämnar Sveriges högsta serie i speedway. Nu tillkommer dock en klassisk förening. 

Det rör sig om Vargarna från Norrköping, som för några veckor sedan ansökte om att få flyttas upp till Bauhausligan. Klubbens ansökan har nu granskats av Svemo och ligaorganisationen ESS. 

Beslutet är att godkänna en återkomst för Vargarna. 

– Vi har haft en bra dialog med Vargarna och ESS i samband med Vargarnas ansökan till BAUHAUS-ligan, och vi är mycket positiva till att de valt att vara med och tävla på högsta nivå igen. Vi välkomnar Vargarna tillbaka till BAUHAUS-ligan och ser fram mot ett spännande 2024 tillsammans, säger Mikael Karlsson, sportansvarig på Svemo Track Racing.

Åtta lag igen

Vargarna har varit ett av de ledande lagen i Allsvenskan under många år och haft en uttalad målsättning om att avancera till högsta serien. Nu anser styrelsen att tiden är mogen.

– Efter att vi valde att självmant gå ned i allsvenskan 2015 så har det varit en lång väntan på att åter komma upp i den högsta serien igen. Vi tar nu åter steget upp för att vara med och utmana igen. Vår målsättning är att etablera oss i högsta serien och ser verkligen fram emot denna utmaning där vi hoppas på att kunna vara med och slåss om en slutspelsplats redan första säsongen, säger Vargarnas styrelseordförande Michael Olsson. 

Bauhausligan har tappat två lag de senaste åren och den gångna säsongen innehöll serien endast sju lag. Nu blir det åter åtta lag och det betyder att samtliga lag deltar i varje omgång. Det blir därmed ingen haltande tabell.

– Från ESS sida är vi glada att Vargarna vågar ta steget. Många klubbar har aviserat en bantad budget till nästa år och det innebär sannolikt att steget mellan serierna blir lite kortare och mer hanterbart. Vargarna är en klassisk klubb och Norrköping blir ligans största stad som vi är verksamma i vilket är positivt ur ett publikt och medialt perspektiv. Vi ser fram emot att få välkomna Vargarna in i ESS och BAUHAUS-ligan 2024, säger ESS ordförande Mikael Holmstrand. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: