Annons:

Sök

Annons:

Dackeikonen lägger släpskon på hyllan: ”Känns rätt nu”

Hans Andersen, danske speedwayföraren med 16 säsonger i Dackarna bakom sig, avslutar karriären. Foto: Bildbyrån

Dackeikonen lägger släpskon på hyllan: ”Känns rätt nu”

Hans Andersen är en av de största förarna i Dackarnas historia. Nu har ikonen som har gjort 16 (!) säsonger i Målilla klubben bestämt sig för att lägga av. 
”Det känns rätt nu”, skriver Hans Andersen i ett inlägg på sin Facebooksida. 

Annons:

Hans Andersen, tuffingen från Odense i Danmark, gjorde sin första säsong i Dackarna 1999 och blev en publikfavorit eftersom han körde för klubben i 13 raka säsonger. Han har därefter återvänt till Målillaklubben vid tre tillfällen (2015, 2018 och 2020). Han var med och tog SM-guld med Dackarna säsongen 2007 och har gjort över 230 matcher i klubbens färger. 

Nu meddelar den 43-årige Dackeikonen att han lägger släpskon på hyllan efter 23 år som proffs. 

”Det är något som jag har tänkt på lugnt över vinter och jul. Det känns rätt nu, tiden är inne. Jag lider inte av skadorna jag har haft utan jag kan fortfarande gå och springa. Jag har lite metall i handen och runt hela kroppen, men det är inget som ger mig men. Jag har många år framför mig där jag gärna skulle vilja vakna utan smärta”, skriver Hans Andersen i ett Facebookinlägg. 

Han var den förste danske föraren att vinna en GP-tävling på Parken 2006 och tog lag-VM-guld med Danmark inför 18 500 åskådare i Vojens 2008. 

”Jag är väldigt tacksam över allt jag fått uppleva och alla vänner jag fått inom speedwayen. Nu vill jag fokusera på mina barn och min fru. Under min karriär har de fått rätta sig efter mig och nu skulle jag vilja betala tillbaka. Jag hade inte kunnat utöva min sport utan stöd av min fru”, skriver Hans Andersen på Facebook.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: