Annons:

Sök

Annons:

Dackeförarens medaljglädje:

Ettan Fredrik Lindgren och tvåan Kim Nilsson. Foto: Hans Lindqvist

Dackeförarens medaljglädje: "Min största prestation så här långt"

Att Fredrik Lindgren skulle vinna årets SM-final i speedway var ingen jätteöverraskning. Lite mer oväntat, men desto mer glädjande att Dackarnas Filip Hjelmland knep bronset.
− Det är min största prestation så här långt, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Fredrik Lindgren – som körde för Vikingarna – var riktigt nöjd efter SM-guldet på tisdagskvällen.

− Det känns otroligt bra att vinna, jag har haft en tyngre period i några veckor och som jag jobbat hårt för att komma ur. Efter segern ikväll känns det som att det lossnade och jag hoppas på en bra GP-deltävling i Prag på lördag, säger Fredrik Lindgren.

Dacke-förarens största prestation

Det var inte bara Fredrik Lindgren som var nöjd efter SM-finalen, Dackarnas Filip Hjelmland var jättenöjd med SM-bronset.

− Det är min största prestation så här långt. Mitt mål var att slåss om pallplatserna. Det var lite omtumlande att bli påkörd i finalen och sedan hoppa upp till omstart.

− Jag har fajtats jättehårt med en skada men idag känns kroppen bra igen och kraschen gav inte något skada. Kroppen svarade bra idag och då ska jag vara med där uppe och slåss så jag är inte överraskad. Synd att jag inte kunde knipa andraplatsen och få wild cardet till min hemmabana. Men både Fredrik Lindgren och Kim Nilsson mycket bra förare.

Är du nöjd med tredjeplatsen?

− Både ja och nej, men med tanke på kraschen så får jag vara det. Jag stod så långt ut jag kunde men blev påkörd och kraschade. Bängs körde över mig och kapade mig, säger Hjelmland lite irriterat.

25-årige Filip Hjelmland har inte stenkoll på ur många SM-finaler han har kört.

− Det är väl fyra eller fem men denna är den klart bästa. Ett SM-brons sitter mycket bra, säger Filip.

Nöjd och besviken silvermedaljör

Kim Nilsson var både nöjd och lite besviken.

−Jag tog starten i finalen och hade en bra position där Fredrik Lindgren fick jaga bakifrån. Synd att det blev en krasch så heatet fick stoppas.

Du tror inte att Lindgren hade kommit på en ytterrökare och passerat dig om kraschen inte skett?

− Inte en chans, inte en chans. Jag hade motat honom i fyra varv och vunnit, säger Kim Nilsson och garvar.

I omstarten var Lindgren först iväg och höll undan i fyra varv.

− Han hade bra starter på slutet och lyckades komma över mig i omstarten. Sedan var det inte mycket att göra, han stängde in mig och fick en liten lucka.

GP-plats en fin tröst

Kim körde sin första SM-final 2007 och vann SM-silver för 10 år sedan.

− Nu har jag två silver och fyra brons men jakten på guldet fortsätter, säger Kim Nilsson som körde till sig wild cardet till GP-tävlingen i Målilla.

− Det är en tröst, förra året när jag körde GP så blev jag skadad till tävlingen i Målilla. Nu får jag lite revansch och kan vara med i Målilla.

Vi får alltså se både Fredrik Lindgren och Kim Nilsson i Målillas GP-tävling. Kanske också att det kan bli en reservplats för Filip Hjelmland.

Conny Blomander

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: