Annons:

Sök

Annons:

Dackarna testar nytt grepp – blir EPA-parad mot Vargarna

Mikael Teurnberg ser fram mot en EPA-parad i samband med matchen mot Vargarna. Bilden är ett montage. Foto: Stefan Härnström/Bildbyrån

Dackarna testar nytt grepp – blir EPA-parad mot Vargarna

När Dackarna möter Vargarna hemma på Skrotfrag Arena den 4 juni testar man något helt nytt. Då är det nämligen dags för en EPA-parad.
– Vi hoppas att ungdomarna får känna sig lite stolta över sitt intresse, säger Dackarnas Mikael Teurnberg. 

Annons:

Målillaklubben Dackarna har tidigare pratat om att man vill utöka upplevelsen kring sina matcher och hitta fler kringaktiviteter. Nu är det definitivt dags för något helt nytt.

I samband med hemmamatchen mot Vargarna från Norrköping den 4 juni blir det en EPA-parad på Skrotfrag Arena. Alla som har en EPA, eller en A-traktor förstås, är välkomna till arenan för att visa upp sitt fordon.

– Vi funderade på lite olika teman vi kunde ha och då kom vi på att vi kan köra en EPA-parad. Det finns några speedwayklubbar som har gjort det tidigare och nu vill vi erbjuda ungdomarna att komma hit och ställa ut sina fordon. Det är en ny idé som vi kläckte i vintras, säger dacken Mikael Teurnberg. 

90 minuter innan tejpen går upp för det första heatet är ungdomarna välkomna till entrén för att ställa ut sina fordon. Under den långa pausen är tanken också att alla fordon ska ta ett varv runt banan.

– Då tänker vi att man ropar upp namnet och ungdomarna får känna sig lite stolta över sitt intresse. Vi har ju gratis upp till 19 år och det är frikostigt jämfört med många andra idrotter. Vi vet att många av dem är på matcherna och att det här har blivit en samlingspunkt för många. Då ville vi göra något extra för dem och skapa ännu mer intresse. Det kan också föda intresse för speedway. 

Blir fler teman

Alla ungdomar som kommer i en EPA- eller A-traktor bjuds också på korv. Hur många det kan komma att bli är svårt att spekulera om, menar Mikael Teurnberg.

– Vi har gått ut med det här på lite olika sätt och det verkar finnas ett intresse, men vi har inte fått någon hint om hur många det kan bli. Jag vet att man körde det här i Gislaved för ett par år sedan. Då var det mellan 20 och 30, så det kanske kan bli ett maxtak även om vi vill slå det. Vi har ju bara en kvart på oss, säger Teurnberg och skrattar. 

Framöver kan det också bli andra teman i samband med matcherna.

– Mot Smederna, i mitten av juli, blir det barntema med hoppborg och godisregn. Vi har lite idéer kring att försöka hitta lika kringaktiviteter runt matcherna. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: