Annons:

Sök

Annons:

Skadeskjutet Dackarna vill bryta negativa trenden mot nykomlingen

Brady Kurtz saknas när Dackarna tar emot Vargarna på hemmaplan. Foto: Ossian Mathiasson

Skadeskjutet Dackarna vill bryta negativa trenden mot nykomlingen

Dackarna har två raka förluster efter premiärsegern mot Piraterna. Hemma mot nykomlingen Vargarna vill Målillalaget bryta sin negativa trend. 
– Jag tycker att vi har goda chanser till seger, säger lagledaren Mikael Teurnberg. 

Annons:

Dackarna står inför sin andra hemmamatch för säsongen och det är nu fyra veckor sedan de regerande svenska mästarna körde hemma på Skrotfrag Arena. I morgon kväll kommer nykomlingen Vargarna från Norrköping på besök. 

Dackarna står på två poäng och Vargarna har förlorat samtliga tre matcher. 

– Vi vill studsa tillbaka efter två förluster, vinna och komma upp på fyra poäng. Det gäller för oss att ladda på, komma in i ett bra flow och få en bra start på tävlingen. Sedan är det bara att mata på och komma in i ett bra flyt. Vi ska till Eskilstuna nästa vecka och sedan har vi Lejonen. Det är tuffa matcher som vi har framför oss. Det viktiga för oss är att göra en så bra grundserie som möjligt. Det är det här gänget jag tror på, säger Mikael Teurnberg. 

Vargarna väntar fortfarande på säsongens första poäng och kommer få kämpa stenhårt i Målilla på tisdagskvällen. Niels-Kristian Iversen och Chris Harris saknas. 

– Det är duktiga speedwayåkare, så vi får inte släppa in dem i matchen. Jag underskattar aldrig något lag så jag tror att det blir en tuff fight. De har tre förluster men för varje förlust är man närmare en seger och vice versa. Det måste vara fokus från heat ett, säger Mikael Teurnberg. 

Flera förare på skadelistan

Dackarna har och har haft flera förare på skadelistan. Brady Kurtz och Noel Wahlquist är förare som kommer missa de kommande matcherna.  

– Det är klart att vi har varit stukade med en del skador och det är fortfarande inte hundra. Kurtz är fotskadad och går på behandling. Han hoppas att han ska kunna vara tillbaka till den till 18 juni, men det vet vi inte än. Det beror på hur han svarar på behandlingarna, säger Teurnberg. 

Det är ett ledband i foten som är av för Brady Kurtz. 

– Han gjorde sig illa i vår senaste match i Hallstavik och har inte missat någon match för oss. Han åkte därefter GP-kvalet med två-tre nummer för stor stövel. Speedwayförare är så där och klarar av att plåga sig men det går inte att åka seriematcher vecka ut och vecka in. 

Noel Wahlquists båtben är av. 

– Det är för tidigt att säga hur länge han blir borta. Doktorn säger att det blir uppåt sex veckor med gips och vi får se hur läkningen går. Jag ser inte att han kör på några veckor.

Fransmannen David Bellego gjorde comeback när han körde en match i Polen i helgen.  

– Han har varit borta i en månad. 

Han var inte aktuell för den här matchen med Dackarna?

– Jag hade tagit ut laget tidigare och det var inte aktuellt eftersom Bewley (Daniel) ska köra den här matchen. Det kanske blir aktuellt med Bellego till nästa match.

Douglas första match i Målilla

Dackarna har sedan tidigare satt ihop ett schema med Daniel Bewley med tanke på att GP-stjärnan inte ska åka alla seriematcher i Sverige. 

– Vi gick in i säsongen med att han vill ha ett sånt avtal. Det är klart att man kan tumma på det om det är kris, men det är inte kris och det är inte nu det ska avgöras. Den här matchen hade vi planerat sedan länge att han skulle åka. 

Ryan Douglas finns med i startsjuan och gör därmed sin första match på Skrotfrag Arena. 

– Jag tycker att han har gjort det bra med nio poäng i Kumla och sju poäng i Hallstavik. Han har inte åkt på banan i Målilla någon gång och tanken var att han skulle komma hit och träna innan matchen, men han kör match i England i kväll. Det blir lite svårt att få till det. 

Dackarna dras med en del skadebekymmer men det finns ljusglimtar i laget.  

– Timo (Lahti) tog fullt i polska andraligan i går och Lebedevs (Andzejs) gjorde en bra GP-tävling och gick till semifinal där han blev utesluten efter att ha kört in i tejpen. Filip (Hjelmland) är nog i sitt livs form då han blev SM-trea och tog full pott i allsvenskan förra veckan. 

Fakta

Dackarnas startsjua: 

1.        Andzejs Lebedevs

2.        Timo Lahti

3.        Rasmus Jensen

4.        Ryan Douglas

5.        Daniel Bewley

6.        Filip Hjelmland

7.        Avon van Dyck

Vargarnas startsjua:

1.        Hubert Legowik

2.        Adrian Cyfer

3.        Mateusz Tonder

4.        Marcin Nowak

5.        Daniel Henderson

6.        Ludvig Lindgren

7.        Jakub Miskowiak

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: