Annons:

Sök

Annons:

GP-stjärnan saknas när Dackarna åker till Eskilstuna

Mikael Teurnbergs Dackarna ställs mot Smederna på bortaplan på tisdagskvällen. Foto: Stefan Härnström

GP-stjärnan saknas när Dackarna åker till Eskilstuna

Dackarnas GP-stjärna Daniel Bewley finns inte med i startsjuan till morgondagens bortamatch mot Smederna. 
– Vi har sedan tidigare gjort ett avtal och ett schema för vilka matcher han ska köra i år, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Två segrar och två förluster är vad Dackarna har inlett årets säsong med. Förra veckans storseger hemma mot Vargarna var betydelsefull.

– Den var skön. En seger i morgon skulle sitta väldigt bra och målet är att åka upp till Eskilstuna och få med oss två poäng hem. För vår del gäller det att se framåt och få en röd tråd i det hela och inte bara titta på vad som händer i morgon. Det är viktigt att vara med på övre halvan och jag vill att vi ska vara med topp fyra. Det är också viktigt att alla förare är hela och friska när slutspelet drar igång, säger Mikael Teurnberg. 

"Lite ojämna förare"

I morgon kväll väntar Smederna på bortaplan. Eskilstunalaget har tagit en seger och den kom hemma mot Västervik, 53–37, i tredje omgången. Senast blev det storstryk, 63–27, borta mot tippade topplaget Lejonen. 

– Det är match nummer fem av 14 i grundserien och vi möter ett starkt hemmalag som spöade Västervik i deras senaste hemmamatch och sedan fick de stryk i Gislaved. Det är alltid tufft att åka i Eskilstuna. De har lite ojämna förare som kan ta antingen fyra eller 15 poäng, säger Mikael Teurnberg. 

Smederna gör en del förändringar jämfört med storförlusten i Gislaved och plockar in Rohan Tungate och Grzegorz Zengota i laguppställningen. 

– Förare som Tungate (Rohan) och Drabik (Maksym) är otroligt snabba när det stämmer. Tarasenko (Vadim) tog full pott mot Västervik – 15 rena poäng – och sedan tog han två poäng mot Lejonen. När det stämmer för deras förare är det ett jäkligt bra lag, men de är lite ojämna. Vi hoppas att vi kommer igång och får en bra start på matchen, säger Mikael Teurnberg. 

Teurnberg tycker att många av hans förare visar god form.

– Vi har många förare som är väldigt formstarka. Lebedevs vann EM-deltävlingen i Debrecen och Jensen och Lahti gjorde det också bra. Ryan Douglas tog 14 poäng i Polen i både fredags och lördags, säger Teurnberg. 

"Vill visa vad han går för"

Brady Kurtz och Noel Wahlqvist är fortsatt skadade och missar tisdagens match. 

– Brady går på behandlingar för att komma tillbaka, men det dröjer nog ett par veckor till. Noels prognos är mycket längre då hans båtben är av. 

GP-stjärnan Daniel Bewley är inte med eftersom han har tackat nej till att köra alla matcher i Sverige i år. 

– Daniel skulle inte åka den här matchen och det är inga konstigheter. Vi har gjort upp ett avtal och ett schema för vilka matcher han ska köra i år och det var ett krav från hans sida. Vi gick igenom hans schema i vintras. Det är svårt att få världsstjärnorna att åka i Sverige en hel säsong. Morgan (Andersson, Västerviks lagledare) var tydlig med att han ville ha Fricke och Lambert för att de kunde åka en hel säsong.

David Bellego kommer in i Dackarnas lag på reservplats. Avon van Dyck får chansen i Noel Wahlquist skadefrånvaro.

– Det är klart att det finns lite frågetecken kring Bellego. Han har inte riktigt kommit tillbaka från skadan, men han är hungrig och vill visa vad han går för. Filip har tagit mycket poäng och går för första gången på två år upp på en ordinarie plats. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: