Annons:

Sök

Annons:

Teurnbergs tankar inför GP-festen i Målilla:

Dackaföraren Daniel Bewley vann förra årets GP-tävling i Målilla och har kapaciteten för att kliva högst upp på pallen igen. Foto: Ossian Mathiasson

Teurnbergs tankar inför GP-festen i Målilla: "Publiken vill se en svensk vinnare"

Det har körts GP-speedway i Målilla i många herrans år. I kväll är det dags igen. Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg gläds över att det stora evenemanget kommer till Målilla år efter år. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det är den femte deltävlingen i årets GP-säsong som körs i Målilla på lördagskvällen. Sportens stora affischnamn Bartosz Zmarzlik toppar GP-serien och ligger tolv respektive 13 poäng före tvåan Jack Holder och trean Robert Lambert. Svenskhoppet Fredrik Lindgren ligger sjua, 22 poäng bakom ledaren.

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg tycker att starten på GP-serien har varit jämn. 
– Det är jämnt och inga överraskningar så här långt. Förarna slår varandra, säger Mikael Teurnberg. 

Dackarna representeras av Daniel Bewley och Andzejs Lebedevs i årets GP-serie. Filip Hjelmland är banreserv vid kvällens tävling i de småländska skogarna. 

– Lebedevs har gjort det väldigt bra i år. Han är i sitt livs form och vann gångna helgens EM-tävling. Som jag har sagt till honom många gånger kommer det bara klicka snart. Han var i semifinal senaste GP-tävlingen och jagar sin första final. Jag tror mycket väl att den kan komma nu. När det väl släpper honom kommer det släppa ordentligt. Det är mycket psykologi och det gäller att ta sig över tröskeln. Jag känner igen det från tiden med Andreas Jonsson när jag var med på hans resa från första finalen, till första pallen och vidare till första vinsten, säger Teurnberg. 

"Publiken vill se en svensk vinnare"

Daniel Bewley vann förra årets GP-tävling i Målilla, men starten på årets säsong har varit kämpig. 

– Han har varit lite ojämnare och skadad, men när det väl stämmer kan det bli hur bra som helst och man ska aldrig räkna bort honom. Han har haft det tufft i GP-inledningen, men kapaciteten finns ju där. 

En stor majoritet av kvällens åskådare på Skrotfrag Arena hoppas på bra resultat för Fredrik Lindgren. 

– Fredrik har gjort det bra och har ytterligare en växel att ligga i när det behövs. Jag hoppas att det går riktigt bra för honom. Det lyfter hela publiken och de vill se en svensk vinnare. 

Kim Nilsson har tilldelats wildcardet efter andraplatsen i den individuella SM-finalen i Västervik. 

– Kim har GP-rutin och åker bra i Målilla. Det är en av hans favoritbanor så han kan mycket väl vara med och slåss om en semifinalplats. 

Risken är stor för att det kommer falla regn i kväll, men Teurnberg hoppas att tävlingen går att genomföra ändå. 

– Jag hoppas att vädret är med oss och att folk kommer hit. Det kommer bli en fantastisk speedwayhelg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: