Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Västervik bröt trenden:

Morgan Anderssons Västervik slog till med en kanoninsats och vann med klara siffror borta mot Piraterna. Foto: Ossian Mathiasson

Västervik bröt trenden: "Helnöjd med allt i kväll"

Segern borta mot Piraterna ikväll satt som handen i handsken för Västerviks Speedway. En oval som passat Västervik dålig och där förarna gjort dåliga insatser.
− Det kändes verkligen skönt ikväll, dels att vi vann, vi har fått stryk de senaste två åren. Dels att grabbarna gör en så otroligt stabil och bra insats, en riktig laginsats. Jag är helnöjd med allt ikväll, sa Västerviks lagledare, Morgan Andersson.

Annons:

Motala har en lite speciell bana med lite lömska hål här och där. Men samtidigt en bra racingbana – åtminstone för åskådarna.

Ikväll blev det dock inte mycket till fajt ute på ovalen.

− Vi var med mycket bra i starterna och tog tag i heaten direkt. Det var bestämdhet och mycket bra vilja hos förarna, berömde Morgan Andersson.

− Vi vann med åtta poäng i första rundan och fyllde på med sex till i andra. Vi var först över mållinjen i elva heat efter de 13 första heaten och då har Piraterna Janowski, Przedpelski, Milik och Przemyslaw Pawlicki. De hade inte fått in någon toppförare för att inte gå över snittaket.

− Så det var inte bara för oss att ställa ut cyklarna ikväll.

Banan en förklaring

En förklaring till att Västervik åkte så otroligt bra ikväll var enligt Morgan Andersson banan.

− Motala har inte en lite mindre bana och det passar Lambert, Becker och Fricke. Anton Karlsson gjorde en bra match och vann bland annat ett heat. Jacob Thorssell kanske inte tog så många poäng men han såg till att hans lagkompisar kom fram, en riktig lagåkare.

− Men som jag sa. Det var en lagseger, alla gjorde en bra insats.

Kommande tisdag vänder serien och det innebär att ni har Piraterna hemma. Är det bra att möta dem så här direkt efter en komfortabel seger?

− Nja, det vet jag inte. Det tror jag inte har någon större betydelse. Vi vet att vi är mycket svårslagna hemma och vi har ju 16 poäng att gå på för att ta hem bonusen men självklart går vi även för segern. Det gör vi alltid, säger Morgan Andersson.

Morgan har kört nästan en handfull matcher med detta laget, frågan är om det blir samma lag på tisdag? Det snackas om att Morgan vill testa Tai Woffinden.

− Det har varit ett jäkla tjat om Tai. Kul i sig att folk bryr sig. Men laget tar vi ut på söndag kväll, säger Morgan.

Noterbart är att matchen hemma mot Piraterna är en så kallad enkronorsmatch, det vill säga fri entré och att sponsorer betalar en krona per åskådare till klubben.

−Jag hoppas på bra väder och att vi fortsätter att få bra med publik, menar Morgan Andersson.

Conny Blomander

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: