Annons:

Sök

Annons:

Gratis inträde när Västervik jagar säsongens första trepoängare

Västervik Speedway har goda chanser att kamma hem både segern och bonuspoängen hemma mot Piraterna i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Gratis inträde när Västervik jagar säsongens första trepoängare

16 poäng är vad Västervik Speedway har att gå på vad gäller bonuspoängen i dagens hemmamatch mot Piraterna. Dessutom bjuder klubben alla åskådare på gratis inträde.
– En normal dag ska vi ha med oss tre poäng, men det är inte bara att ställa ut cykeln, säger Morgan Andersson. 

Annons:

Västervik har svarat för fina prestationer på bortaplan på sistone. Först löste man en poäng, 45–45 mot hittills obesegrade Lejonen, och sedan blev det en klar 53–37-seger mot Piraterna. 

– Vi har gjort några riktiga bra bortamatcher, först i Gislaved och sedan i Motala. Vi kom ut starkt i båda matcherna och startade jättebra. Nu har vi kört bra i många heat och kört bra som lag, vilket är ett tecken på att det börjar synka i vårt lag. Tre av förarna i årets uppställning är nya och det tar ett tag innan man får ihop det. Jag tycker att vi har gjort det jäkligt bra nu ett tag, säger Morgan Andersson. 

Gratis inträde i afton

Västerviks lagledare stannar kvar vid förra veckans seger i Motala och konstaterar att Västervik brukar ha problem på ovalen på Dunteberget.

– Vi har åkt på kraftiga smällar i Motala, både 2022 och 2023. Nu hade vi lag till en sån typ av bana med tre grabbar som har bra med Englandserfarenhet. Jag tänker på Lambert (Robert), Fricke (Max) och Becker (Luke). Banan är rätt tajt så man får inte vara krasslig i skallen och ha dåligt självförtroende om man ska ta poäng i Motala. Där gäller det att vara påslagen rejält, säger Andersson.

Västervik har 16 poäng att gå på i kampen om bonuspoängen när det är dags för returmöte på Hejla Arena i afton. 

– Våra poängchanser ska vara goda. Vi kommer förmodligen ha ett bra publikstöd i och med att det är gratis entré. Vi har legat runt 5 000 åskådare på tidigare års gratismatcher och det är tredje året vi kör det nu. Vi hoppas att det ska sluta upp bra med folk i år igen. Det blir autografskrivningar, ansiktsmålning, popcornmaskin och utställning av speedwaycyklar.

"Gäller att vi kommer ut starkt"

Västervik åker med samma manskap som vann mot Piraterna förra tisdagen. 

– Jag hade inga funderingar på att göra några förändringar i laget. Det gäller att vi kommer ut starkt, åker om dem när det behövs och gör en lika bra hemmamatch som vi gjorde mot Indianerna. Vi var skarpa och jag hoppas att vi är lika skarpa i morgon. 

Det finns förare i Piraternas lag som hittar runt på Hejla Arena på ett bra sätt. 

– Tittar man på statistik är nog Janowski (Maciej) den förare som trivs bäst på vår bana. Pawel (Przedpelski) har kört hos oss i några säsonger. Pawlicki (Przemyslaw) vet man aldrig var man har riktigt, men han får alltid med sig sina poäng. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: