Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VÄSTERVIKS STJÄRNA I OTÄCK KRASCH IKVÄLL

Tai Woffinden kraschade otäckt i kvällens GP-tävling. Arkivfoto

VÄSTERVIKS STJÄRNA I OTÄCK KRASCH IKVÄLL

Västervik Speedways brittiske stjärna Tai Wofffinden var inblandad i en mycket otäck krasch i kvällens GP-tävling i polska Gorzow. Woffinden lämnade banan i ambulans och det är i skrivande stund oklart om han kommer kunna göra sin tänkta årsdebut för Västervik på onsdag.

Annons:

Tai Woffinden har haft det mycket tungt i Grand Prix-serien så här långt och är långt ifrån en topp sex-placering. Skulle det vända i Gorzow? Till en början såg det möjligt ut då Woffinden vann sitt första heat för kvällen.

Dessvärre blev det ingen vändning för den forne världsmästaren. Istället tog kvällen slut i hans andra framträdande. Tai Woffinden satsade på att ta sig förbi Kai Huckenbeck på yttern, men slog istället i den sista luftkudden och slog sedan huvudet i marken. Kraschen såg mycket otäck ut och Woffinden tvingades bryta tävlingen.

Enligt inledande uppgifter på Speedwayfans.se har Woffinden sannolikt dragit på sig åtminstone en hjärnskakning. Sajten rapporterar också att Woffinden var vaken och vinkade åt publiken när han bars ut på bår.

Fraktur i armbågen?

Greg Hancock sa så här i en intervju på FIM Speedway Grand Prix:s X-konto.

– Det fanns inget utrymme åt Tai där. Det är synd, det borde finnas mer racinglinjer. Jag fick se honom och han var vaken. Han har givetvis mycket ont, men han sa att jag skulle säga till hans fru att han är okej,

Det kan dock visa sig vara betydligt värre än enbart en hjärnskakning. Senare under kvällen uttalade sig Greg Hancock om att det verkar som att Woffinden har en fraktur i vänster armbåge.

Tänkt att göra årsdebut

Tai Woffinden tillhör Västervik Speedway i den svenska Bauhaus-Ligan, men har inte kört någon match för klubben i år. På onsdag är tanken att han ska göra årsdebut i hemmamatchen mot Dackarna.

− Vi har lite att fundera på till onsdagsmatchen då Danmark har lagt nationella tävlingar den dagen. Det innebär att vi varken kan nyttja Mads Hansen eller Mathias Nielsen. Det jag vet är att jag plockar in Tai Woffinden till matchen hemma på onsdag, sa Västerviks lagledare Morgan Andersson tidigare i veckan.

Nu är det högst oklart om Tai Woffinden kommer kunna köra den matchen.

Lindgren vann

Lördagskvällens GP-tävling i Gorzow vanns av Fredrik Lindgren, som i finalheatet placerade sig före i tur och ordning Bartosz Zmarzlik, Mikkel Michelsen och Leon Madsen.

Såväl Daniel Bewley, till vardags i Dackarna, och Västerviks-stjärnorna Max Fricke och Robert Lambert missade semifinal i tävlingen. Bewley stannade på sju poäng medan Fricke körde in fem poäng och Lambert fyra poäng.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: