Annons:

Sök

Annons:

Febril tankeverksamhet inför dubbla derbymatcher:

Morgan Andersson har ägnat mycket tid åt att fundera på hur Västerviks startsjuor ska se ut i veckans matcher mot Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

Febril tankeverksamhet inför dubbla derbymatcher: "Klart att det slår emot"

Dackarna och Västervik ska mötas i två spännande derbyn på lika många dagar. Laguttagningen har Västerviks lagledare Morgan Andersson jobbat mycket med.
– Det är klart att det slår emot och att det blev galet med Tais skada, säger Morgan Andersson.

Annons:

Dackarna och Västervik ställs mot varandra i Målilla i kväll och i Västervik i morgon kväll. 

Västerviks lagledare Morgan Andersson tycker att det är synd att lagen inte har tillgång till alla sina förare på grund av danska mästerskapets individuella semifinaler som körs på onsdag. 

– Det är synd att danskarna lyckades knöla in sina semifinaler just denna onsdag. Visst, onsdagar är deras dag men de har jämt uppehåll i juli. Det blev inte riktigt bra, men det är som det är. Vi saknar förare på onsdag och det gör Dackarna också och det får man leva med. Det är alltid roligt med derbymatcher, säger Morgan Andersson, sportchef och lagledare i Västervik.

Planen med Woffinden sprack

Morgan Andersson har därmed ägnat mycket tankeverksamhet åt att fundera över utformningen på startsjuorna i de två derbymatcherna. 

– Vi har tänkt på hur vi ska kunna agera i de här två matcherna och har bland annat tittat på riders replacement. Man blir tyvärr så himla sårbar när man kör riders och vi hade en plan för onsdagens tävling, men den sprack i och med Tai Woffindens skada. Han skulle köra onsdagens match och vår tanke var att köra med samtliga tre toppar, säger Morgan Andersson. 

Tai Woffinden skadade sig så pass allvarligt vid helgens GP-tävling i Gorzow att han tvingades till operation. 

– Vi får hantera det så bra vi kan och det är till för att hanteras. Det är ingen nyhet för oss med tanke på att vi har haft våra problem med skador genom åren. Det är klart att det blir ett avbräck på så kort tid och det är svårt att hitta en ersättare om man nu var inne på det. Vi vet inte riktigt hur länge Tai blir borta och jag vill inte ta bort honom ur truppen än. Det är inga garantier att han är borta i 28 dagar.

Skifte på reservplats

Inför match ett gör Västervik ett skifte på reservplats. Polacken Bartosz Smektala ställs åt sidan till förmån för dansken Matias Nielsen.

– Smektala har blandat och gett och det har varit både högt och lågt. Det är svårt för honom att få stabilitet på reservplats. Matias har gjort det bra i både Esbjerg och Poznan ett tag och har bara fått en chans hos oss. Tyvärr kraschade han i andra heatet i Eskilstuna och fick avbryta tävlingen. Jag hoppas att banan i Målilla kan passa honom och att han kan vara med bra från reservplats.

Till andra matchen saknas danskarna Matias Nielsen och Mads Hansen och då kommer Bartosz Smektala och Peter Ljung in i laget. 

"Får slita på rätt bra"

Derbymotståndaren Dackarna har haft problem med skador hela säsongen. Positivt för Målillalaget är att Brady Kurtz är tillbaka på speedwaycykeln efter skada. 

– De har ett bra lag på papperet och det blir en helt annan stabilitet i deras lag nu när Brady (Kurtz) är tillbaka. 

Hur ser du på styrkeförhållandena mellan lagen?

– Jag tror att vi får slita på rätt bra, men vi ska nog kunna vara med och röra om i grytan. 

Vilket lag får gälla som favorit i respektive match, enligt dig?

– Det vet jag inte riktigt. Det är väl Dackarna på hemmaplan. Vi hade varit starkare på vår hemmaplan på onsdag om vi inte hade åkt på skadorna. Dackarna har haft skadeproblem och är nu i närheten av fullt lag. 

Ni ligger tvåa bakom Lejonen, hur ser du på tabelläget och era chanser att gå direkt till semifinal?

– Det är halvtid och vi har bara kört sju av 14 matcher. Nu väntar viktiga matcher där det gäller att få med sig poäng om vi ska kunna ta en topp två-placering. Det är synd med Tais skada, annars hade det sett ljusare ut. Vi får göra det så bra vi kan. 

Hur är formen på ditt lag?

– Vi är i bra form och har bra form på laget. Jag hoppas att vi ska kunna vara med bra i match ett.

Fakta

Västerviks startsjua i tisdagens match: 

1) Robert Lambert

2) Luke Becker

3) Jacob Thorssell 

4) Mads Hansen

5) Max Fricke

6) Anton Karlsson

7) Matias Nielsen

Västerviks startsjua i onsdagens match: 

1) Robert Lambert

2) Bartosz Smektala

3) Jacob Thorssell 

4) Luke Becker

5) Max Fricke

6) Anton Karlsson

7) Peter Ljung

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: