Annons:

Sök

Annons:

Andersson hyllar förarna efter derbysegern:

Västervik Speedway är i bra slag och vann första derbymatchen mot Dackarna med 47–42. Foto: Ossian Mathiasson

Andersson hyllar förarna efter derbysegern: "Först över mållinjen nio gånger"

Västervik vann första ronden mot Dackarna med 47–42. Lagledaren Morgan Andersson ber inte om ursäkt för segern. 
– Det som fäller avgörandet är att vi har nio trepoängare på 15 heat. Det är alltid skönt när man sätter dit Målilla, säger han efter derbysegern.

Annons:

Västervik är i gott slag i årets upplaga av Bauhausligan och lyckades med bedriften att ordna två poäng i den första av två matcher mot rivalen Dackarna. Det blev seger med 47–42 på Skrotfrag Arena efter ett avgörande ryck direkt efter paus. 

– Den är segern är vi jättenöjda med. Målilla borta är en tuff bortamatch. Vi hade flyt i något heat där de ledde med 5–1, fick ett stopp och heatet slutade 3–3. Jonasson (Tomas) fick åka tomt i två heat och det är klart att det inte är optimalt för deras del. Vi ber inte om ursäkt för den här segern. Vi har nio trepoängare och är först över mållinjen nio gånger på 15 heat, det är det som fäller avgörandet. Jag tycker att vi hanterar matchen förbannat bra, det måste jag säga, säger Morgan Andersson. 

"Där jag stod såg jag ingenting"

Kvällens match inleddes med en våldsam krasch i andra heatet. Anton Karlsson körde in Tomas Jonasson i staketet på målrakan och blev utesluten samtidigt som Jonasson tilldelades andraplatsen.  

Hur ser du på kraschen?

– Där jag stod såg jag ingenting och tv-bilderna visar ingenting av händelsen. Anton menar väl på att Tomas svängde lite vänster samtidigt som han själv fick ett res. Jag frågade Gardell (Krister, domaren) hur han såg på det och vi fick ta en uteslutning där. 

Hur ser du på domarens bedömning med att tilldela Jonasson två poäng och utesluta Karlsson?

– Jag kan inte säga någonting med tanke på att jag inte såg vad som hände. Någon måste åka när det inte inträffar i första kurvan och nu var det vi som förlorade på det. 

Morgan Andersson var mycket nöjd med lagets prestation som resulterade i sjätte segern för säsongen. 

– Vi startar bra, har nio heatsegrar och följer vår gameplan. Det gäller att hitta rätt från start eftersom det är svårt att åka om här i Målilla. Det var först mot slutet av tävlingen som man kunde börja använda banan. I början av tävlingen avgjordes heaten längs med vita linjen och det visste vi om. Det gäller bara att få ett mindsite om man inte sätter cykeln på fel ställen på första varvet. 

Reserven levererade

GP-stjärnorna Robert Lambert och Max Fricke visade vägen med 13 respektive 10+1 poäng. Matias Nielsen, reserven som fick chansen istället för Bartosz Smektala, imponerade med 8+1 poäng.

– Våra två heatledare går i bräschen. Nielsen kommer in i laget istället för Smektala och gör en kanoninsats. Det blev lite bredare bana och Matias är i bra form och hade starterna med sig i dag. Det är en tuff rackare som ökar sina chanser för att åka fler matcher framöver. 

Returmötet körs i Västervik i morgon och Västervik har fem poäng att gå på vad gäller kampen om bonuspoängen. 

Hur ser du på era chanser att bärga säsongens andra trepoängare?

– De ska vara goda. Vi har bra form på laget och bra stämning och hittar runt bra på hemmaplan.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: