Annons:

Sök

Annons:

Västervik kan

Morgan Andersson ser Max Fricke som en nyckelförare borta mot Indianerna. Foto: Hans Lindqvist

Västervik kan "säkra" topp två – då blir det riders för stjärnan

Tre poäng mot Kumla Indianerna – tja, då har Västervik i princip säkrat en topp två-placering. Men Västervik får köra riders replacement för Robert Lambert.
– Meningen var att Woffinden skulle åkt den här matchen. Det blir tuffare utan vår nummer ett, säger lagledaren Morgan Andersson.

Annons:

Västervik speedway tog över serieledningen i Bauhausligan efter den övertygande segern hemma mot Smålandsrivalen Lejonen i förra veckan. 

Nu väntar en förmodat svår bortamatch mot tabelltrean Kumla Indianerna. Hemmalaget är nästan piskat att vinna för att hålla drömmen om topp två vid liv. Det omvända gäller förstås för Västervik, som i princip kan säkra en topp två-placering vid segern. Västervik är i nuläget fem poäng före Indianerna och bonuspoängen är redan Västerviks – laget vann nämligen hemmamötet med hela 62-28.

– Jag har inte räknat på det där, utan vi tar match för match bara. Det är inget sånt jag sätter mig med, utan vårt mindset är att vi ska åka dit, ta 46 poäng och vinna matchen. Det är bättre att komma etta än tvåa och vi går för det, säger Morgan Andersson. 

Får klara sig utan britten

Men han räknar med att få en mycket svår utmaning i Sannahed. Västervik får klara sig utan Robert Lambert och tvingas köra riders replacement för den brittiske stjärnan.

– Lambert frågade tidigt om han kunde få ledigt den här veckan av personliga skäl. Meningen var att Woffinden (Tai) skulle åkt den här matchen, men tyvärr är han på skadelistan. Jag har varit ute och stämt av med marknaden, men jag har inte hittat någon som kan ta detta med så kort varsel. Toppförarna har ett tufft schema och vi får åka riders för honom. 

Tanken var även att Matias Nielsen skulle åkt, men så blir det inte heller. Samtliga av Västerviks sex förare får ta ridersheat för britten.

– Det här är vad vi får och vi tror att vi kan åka upp och vinna matchen. Det blir tuffare utan nummer ett, men det är bara den här veckan och det får vi överleva. 

Blir nyckelförare

Morgan Andersson pekar ut Max Fricke som en nyckelförare inför tisdagens omgång. Luke Becker kommer också in i laget i stället för Peter Ljung.

– Fricke har kört där ett antal säsonger och vi behöver någon som tar treor. Jag tror han blir en nyckelförare. 

Vad blir viktigt i övrigt?

– Vi ska försöka se till att det inte rinner iväg i början. Vi har bra form på grabbarna och vi får dra upp vad vi gjorde i Hallstavik när vi åkte dit med ett C-lag och slog deras starkaste lag. Vi ska försöka skrälla lite grann, då ser det jäkligt bra ut. 

Indianerna har till exempel Gleb Chugunov, Szymon Wozniak och Patryk Dudek i sin startsjua.

– De har gått förvånansvärt bra och stuvat om en del i truppen. De har fått ut bra prestationer av sitt lag, så det blir ett riktigt tufft motstånd. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: