Annons:

Sök

Annons:

49 av 50 poäng från fyra förare:

Morgan Andersson var glad efter insatsen borta mot Indianerna. Foto: Hans Lindqvist

49 av 50 poäng från fyra förare: "En grym insats"

Elva heatsegrar. 49 av 50 poäng kom från fyra förare. Västervik gjorde en heroisk insats borta mot Indianerna utan stjärnan Robert Lambert.
– Mycket imponerande, konstaterar lagledaren Morgan Andersson. 

Annons:

Indianerna borta utan sin brittiske stjärna Robert Lambert, som man körde riders replacement för. Då tryckte Morgan Andersson på att det krävdes en stor laginsats av sina mannar.

Det fick han se. Kvartetten Luke Becker, Mads Hansen, Max Fricke och Jacob Thorssell klev verkligen fram och tog 49 av 50 poäng. Anton Karlsson skrapade ihop en pinne medan Bartosz Smektala hade en mörk kväll med noll inkörda.

Morgan Andersson valde dock att glädjas åt den fina laginsatsen efter segern med 50-40, som innebar tre lagpoäng och i princip säkrad topp två-placering och semifinalplats.

– En jättebra insats från vår sida. Alla hade inte sin bästa dag, men vi hade elva trepoängare och det är riktigt bra, säger lagledaren Morgan Andersson.

Vad säger du om de fyra förare som körde in 49 poäng tillsammans?

– Det är mycket imponerande. Vi tryckte på att vi skulle göra en Hallstaviksmatch. Vi åkte dit med decimerat lag förra året och vann den. Nu hade vi vår hittills bästa förare borta, men då klev andra fram. Luke Becker var makalöst snabb och övriga gjorde också en grym insats. De har förlorat en hemmamatch och har åkt fort här under hela säsongen. Det var mycket imponerande och jäkligt starkt. 

I princip semifinalklart

Västervik är nu åtta poäng före Indianerna på tredjeplatsen i Bauhausligan. Man leder också fortsatt serien en poäng före tvåan Lejonen. 

– Klart man vill vinna grundserien och vara topp två. För att göra det går det åt att vinna matcher. 

I princip har ni säkrat en topp två-placering nu eller vad känner du?

– Jag vet ingenting om det, jag har inte kollat. Vi trycker på här nu framöver. På tisdag har vi Smederna hemma och vi förlorade med 18 poäng där borta. 

Hur viktigt är det att det blir etta kontra tvåa?

– Då får man välja, det är alltid bättre. Klart man ska vinna mot alla, men det kan göra resan lättare om man gör det bra. 

"Riktig lagseger"

Morgan Andersson ville lyfta alla efter insatsen mot Kumla-laget. 

– Nu är vi glada över det här, det var en riktig lagseger och en kanoninsats. Hancock (Greg) gjorde ett stort jobb i depån också och hjälpte grabbarna. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: