Annons:

Sök

Annons:

Västerviks lagledare varnar:

Västervik jagar seger mot Smederna – det enda lag som besegrat Västervik den här säsongen. Foto: Hans Lindqvist

Västerviks lagledare varnar: "Sju förare som kan vinna heat"

Västervik Speedway huserar i toppen av Bauhausligan och står inför en viktig match, när man ska försöka befästa sig på förstaplatsen. För motståndet står Eskilstuna Smederna – det enda laget som lyckats besegra Västervik denna säsong.
– De är ganska kompletta och har sju förare som kan vinna heat. Det gäller att vi gör en bra prestation om vi ska lyckas vinna, säger Västerviks Morgan Andersson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Västervik Speedway har gjort en väldigt stark säsong så här långt. Nio segrar, fyra bonuspoäng och endast en förlust är Västerviks facit. Lagets enda förlust kom borta mot Eskilstuna Smederna. När Smederna nu kommer till Hejla Arena, tar Västervik sikte på revansch. 

– Det kommer bli svårt. Vi möter ett tufft motstånd. Jag tycker att det är ett lag som är svårt att analysera. De har, enligt min mening, seriens starkaste reserver. De är ganska kompletta och har sju förare som kan vinna heat. Det gäller att vi gör en bra prestation om vi ska lyckas vinna.

"Kommer bli tufft"

Även om Västerviks enda förlust kom mot just Smederna (53-37), har man ingen överdriven respekt för sitt motstånd. På hemmaplan har Västervik imponerat och man kan göra flera saker bättre än vad man gjorde i bortamatchen mot Smederna. 

– Vår enda plump är mot morgondagens motstånd. Vi har respekt för dem, helt klart, men vi är inte rädda på något sätt. De har bra förare och vi kan inte underskatta dem, för då har vi ingen chans att vinna. Sen var det också som så att de var bra, men vi var också mindre bra. Oavsett så kommer det bli tufft imorgon.

Vill behålla förstaplatsen

I hemmamötet mot tabellfyran kommer Västervik att göra vad man kan för att ta hem segern. Något annat man siktar på är lagbonusen, som kan komma att bli oerhört viktig i slutändan av grundserien.

– Vi har siktet inställt på att plocka 54 poäng. En bonuspoäng hade varit fantastisk att få med. Det blir svårt, men det är inte omöjligt. Vi siktar på att vara först och vara i topp efter fjorton omgångar. Då får vi ju välja motstånd, vilket kan vara en stor fördel.

– Det som talar för oss är att vi är och har varit hemmastarka. Det har vi varit i flera år nu och det beror på att vi har en bra bana. Den är bred och den är nog svår att åka på om man inte kör på den till vardags. Man har alltid den fördelen som hemmalag. Det blir viktigt att vi kommer rätt in i det. De kommer strida på hårt och det måste vi vara beredda på. De försöker knipa tredjeplatsen och vi försöker ju stanna kvar på toppen av tabellen. Poängen i den här matchen är lika viktiga för dem som för oss, så det kommer bli en rejäl kamp.

Lambert tillbaka

Vad gäller laget och hur man ställer upp, blir det i princip samma som mot Indianerna. Till Västerviks förmån är Robert Lambert tillbaka, som man fick köra riders för senast.

– Vi gör inga ändringar, utan vi väljer att köra med samma som sist. Det beror inte nödvändigtvis på att jag är hundra procent nöjd med allt, men alla de här förarna är bra och har gjort det bra här hemma. Det är väl främst det som det handlar om, tänker jag.

Linus Palmér Hård

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: