Annons:

Sök

Annons:

 Västervik vill ta tillbaka serieledningen:

Morgan Andersson väljer att mönstra samma lag som senast när Rospiggarna nu väntar på bortaoval. Foto: Hans Lindqvist/Arkiv

Västervik vill ta tillbaka serieledningen: "Inte optimalt"

Västervik tappade serieledningen i förra omgången. När Rospiggarna nu väntar på bortaplan har man siktet inställt på att ta tillbaka förstaplatsen igen. Lagledaren, Morgan Andersson, väljer att mönstra samma lag som senast.
– Vi tror på att det här är det bästa laget vi kan åka med, förklarar Andersson. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Västervik vann matchen mot Smederna med 48-42 i förra veckan. Trots detta gick man miste om bonuspoängen, vilket ledde till att Lejonen passerade Västervik och tog hand om förstaplatsen i tabellen. Trots tappad serieledning i föregående omgång, tar man, i Västervikslägret, ut samma förare till matchen mot Rospiggarna. 

– Vi kör med samma lag eftersom vi tror på att det här är det bästa laget vi kan åka med på den här banan. Det är bara bra förare och det fanns väl egentligen inga frågetecken angående laget och vilka vi skulle åka med.

Varnar för motståndet

Fastän att Västervik är med i den absoluta toppen av tabellen och Rospiggarna huserar nedanför de sista slutspelsplatserna, väljer Morgan Andersson att höja ett varningens finger inför matchen. Att förlora på grund av att man underskattat motståndet, är inget som Västervik vill råka ut för.

– Man kan kolla på tabellen och säga att vi borde vinna lätt, men så enkelt är det inte. Alla matcher och framförallt bortamatcher är tuffa och Rospiggarna har flera starka förare. De har fått in Artem Laguta som är skicklig och de har Kai Huckenbeck, till exempel. Det är absolut inget dåligt lag och jag kan tycka att tabellen ljuger lite emellanåt. Rospiggarna hade kunnat ha många fler poäng, som de gått miste om i snöpliga förluster.

"Ställde till det lite senast"

Västervik påbörjar nu jakten för att försöka återta serieledningen.

– Vi är självklart fortfarande ute efter serieledningen och då gäller det att vi gör bra prestationer. Det kommer krävas att vi vinner och gör bra prestationer i de båda matcherna som återstår. Vi ställde till det lite för oss senaste, när vi missade bonusen, så nu kommer vi kanske behöva lite hjälp av resultat i andra matcher också. Det är inte optimalt, men så länga chansen finns måste vi ju tro på det.

"Måste kunna slå alla lag"

Att vinna grundserien är inte livsviktigt, men kan vara en stor fördel. Att kunna välja motstånd och på så sätt styra över förutsättningaran, kan vara avgörande i slutändan.

– Skulle vi vinna grundserien får vi ju välja motstånd och styra lite mer över förutsättningarna på det viset. Ska man gå hela vägen måste man kunna slå alla lag, förvisso, men det skadar ju inte att kunna styra över motstånd och liknande. Det ska mycket till, men det är självklart det vi siktar på. Vi måste tro på att det går.

Linus Palmér Hård

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: