Annons:

Sök

Annons:

Storseger och hjälp på vägen krävs för att vinna grundserien:

I kväll körs sista omgången i årets upplaga av Bauhausligan. Västervik möter Vargarna i jakten på förstaplatsen. Foto: Ossian Mathiasson

Storseger och hjälp på vägen krävs för att vinna grundserien: "Ett långskott"

Västervik är klara för semifinal och har chansen att vinna grundserien med en match kvar. Då krävs en storseger mot Vargarna samtidigt som Rospiggarna håller nere siffrorna mot Lejonen. 
– Det är ett långskott och det vet vi om, säger lagledaren Morgan Andersson. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Den sista grundseriematchen står för dörren. Det står redan klart att Lejonen och Västervik tar hand om de två översta platserna och slipper köra kvartsfinalerna. Båda lagen står på 28 poäng och Lejonen toppar tabellen med bättre förarkvot (Lejonen 195 och Västervik 163). 

"Plan a är storseger"

Lejonen tar emot nästjumbon Rospiggarna och Västervik ställs mot jumbon Vargarna. Västervik har fortfarande chansen att vinna grundserien och då gäller det att de vinner stort samtidigt som Rospiggarna håller nere siffrorna i Gislaved. 

– Vi satte oss i ett riktigt skitläge när vi inte klarade av att ta bonuspoängen hemma mot Smederna. Vi är 32 förarpoäng efter Lejonen och ska göra ett försök för att komma ifatt. Vi har varit uppe på 65 och 68 poäng i år. Om Rospiggarna lyckas få ihop 40 poäng i Gislaved måste vi ta 67 poäng för att vinna serien. Det är ett långskott och det är vi medvetna om, men hoppet är det sista som överger en, säger Morgan Andersson. 

Västervik vann bortamatchen mot Vargarna med fyra poäng och har siktet inställt på att göra en bra prestation och knapra in poäng i förarkvoten på serieledande Lejonen. 

– Vi väljer att ta hem det bästa laget vi har på hemmaplan. Att vi ska vinna matchen utgår jag från och det gör Lejonen med eftersom vi möter de två lagen som har lyckats sämst i år. Vi kommer få problem om det kör ihop sig för oss och om vi inte kommer igång. Alla måste ha en 100-dag och vi måste förmodligen ha lite flyt för att komma upp på just de poängtalen som jag pratar om. Det är inga garantier att Rospiggarna får ihop 40 poäng och får de inte det så blir det ännu tuffare. Tar de 39 poäng så måste vi upp på 68 poäng. Plan a är storseger, även om det är ett långskott, och plan b är att vinna matchen och göra en bra tävling, säger Morgan Andersson. 

"Det bästa laget vi har hemma"

Västervik mönstrar en vass uppställning och ger samma förare som förra veckan nytt förtroende. 

– Det är det bästa laget vi har hemma. Matias (Nielsen) skulle ha åkt några matcher till, men han har varit skadad och inte åkt någon match på hemmaplan. Smektala (Bartosz) var en av våra snabbare förare förra året och han fortsätter på reservplats. Vi får hoppas att vi har en sån tävling som vi hade hemma mot Indianerna när vi vann med 68–22. Det gäller att det verkligen sitter, att vi kommer ut starkt och har ett kraftigt övertag efter fyra heat. Jag vet att Lejonen kommer snegla på vår match och vi kommer följa deras match. 

Morgan Andersson har i dagsläget inga tankar inför kommande slutspelet. 

– Det tänker jag ingenting på. Jag tänker på den här matchen nu först. Vi får se vad som står på menyn när det blir dags. 

Fakta

Västerviks startsjua: 

1.        Robert Lambert

2.        Luke Becker

3.        Jacob Thorssell

4.        Mads Hansen

5.        Max Fricke

6.        Anton Karlsson

7.        Bartosz Smektala

Vargarnas startsjua: 

1.        Jakub Miskowiak

2.        Marcin Nowak

3.        Jonas Jeppesen

4.        Ludvig Lindgren

5.        Niels-Kristian Iversen

6.        Christoffer Selvin

7.        Kevin Pedersen

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

MEST KOMMENTERAT

Annons:

Annons: