Annons:

Sök

Annons:

Teurnberg tror att alla sex lag kan ta guld – så ser han på rysaren mot Smederna

Mikael Teurnberg drömmer förstås om ett nytt guld. Nu börjar slutspelet och jakten på ett nytt guld. Foto: Bildbyrån

Teurnberg tror att alla sex lag kan ta guld – så ser han på rysaren mot Smederna

Nu börjar slutspelet. För Dackarna inleds jakten på en ny titel med ett kvartsfinalmöte mot Eskilstuna Smederna.
– Vi vill bara gå så långt det går och ta oss till en ny final, säger Mikael Teurnberg. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Lejonen och Västervik är direktkvalificerade för semifinal. Nu ska Dackarna, Smederna, Indianerna och Piraterna göra upp om de två sista semifinalplatserna. 

För Dackarna väntar Smederna i kvartsfinal och dubbelmötet inleds i Eskilstuna på tisdagskvällen. För Målillaklubben handlar nu allt om att vara först till 91 poäng över två matcher. 

– Nu är det vinna eller försvinna och varje poäng är livsviktig. Nu är vi framme vid det skedet när ett lag ska bort hela tiden. Allt ställs på sin spets och jag vet vad det innebär med slutspel, säger dackelagledaren Mikael Teurnberg. 

Hur ser du på att möta Smederna?

– Det spelar ingen roll vilka man möter och alla sex lag är starka. Västervik och Lejonen är bra, Thomsen (Anders) kommer in i Indianerna. Piraterna har ett starkt lag och Smederna har bra förare. Det är sex lag där mycket handlar om dagsform, klara sig från skador och pricka rätt. Jag känner att alla sex lag kan ta guld och för oss är det viktigaste att få en bra start och komma rätt in i slutspelet. 

Bewley i toppform

Dan Bewley, som Dackarna inte alls fått särskilt mycket nytta av den här säsongen tidigare, gav ett riktigt formbesked när han vann GP-tävlingen i Cardiff i lördags. Han finns tillsammans med sex ganska väntade namn med i dackelaget i den första kvartsfinalen. 

– Det är kanske två matcher under hela säsongen där vi kunnat åka med bästa laget. Det beror på olika anledningar, men nu har vi det. Det var ett ganska självklart lag. Hjelmland (Filip) slåss med Douglas (Ryan) och Lahti (Timo) om en plats, så det här var ett rätt självklart lag. Det är det absolut bästa vi kan åka med. 

Vad har du för känsla kring er form?

– Det är nästan sex veckor sedan vi förlorade och vi vill fortsätta på den vägen. Både Bewley och Lebedevs gjorde ett bra GP i lördags. Kurtz (Brady) hade en krasch i Polen och är lite mörbultad, men han flyger hit i kväll. Jag ska hämta flera förare på Arlanda i morgon och tar med mig dem därifrån. Känslan nu är att vi går in i en bubbla och alla förare vet vad som gäller. Man vill ge det där lilla extra.

Hyllar Smederna

Smederna kommer med ett starkt lag som innehåller namn som Frederik Jakobsen, Rohan Tungate och Michael Jepsen Jensen.

– Det finns mycket speedway i det där laget. Tarasenko (Vadim) kan ta fullt riktigt bra dagar och Kim Nilsson kan också vara oerhört stark. De har Hellström-Bängs (Philip) också och jag känner till dem allihopa förstås. De är inga förare man skojar bort, det kommer bli stenhårt.

Vad är du bekväm med att ha med dig från Eskilstuna?

– Det där är så svårt. Det beror på hur matchen utvecklar sig. Helst vill jag ju vinna. Det vore skönt att ha pluspoäng när matchen börjar i Målilla, men jag kan inte säga att jag är bekväm med något. Mitt sista år med Rospiggarna ledde vi med tolv poäng efter matchen i Eskilstuna. Alla sa att vi var klara för finalen, men så blev det krascher och annat och vi förlorade med 14 poäng hemma. Allt kan hända och det kan gå fort i speedway. Jag vill bara få med mig så mycket det går och inte ge bort en enda poäng. 

Vilka är favoriter som du ser det?

– Det vet jag inte, jag vill bara vinna och gå så långt det går. Vi vill till en ny final och det har varit målsättningen sedan första matchen. Nu ska vi bara fortsätta. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: