Annons:

Sök

Annons:

Tufft men hanterbart läge inför returen:

Dackarna är åtta poäng bakom Smederna inför tisdagens SM-kvartsfinalretur på Skrotfrag Arena i Målilla. "Vi är starka hemma och det finns kapacitet i vårt lag", säger lagledaren Mikael Teurnberg. Foto: Ossian Mathiasson

Tufft men hanterbart läge inför returen: "Måste göra allt vi kan"

Det är upp till bevis nu. Dackarna är i underläge med åtta poäng inför kvartsfinalreturen mot Smederna.
– Vi måste göra allt vi kan, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg inför morgondagens match på Skrotfrag Arena. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Efter en till stora delar strulig säsong gick Dackarna obesegrade genom de fem sista grundseriematcherna, ordnade fjärdeplatsen och säkrade en plats i slutspelet.

I Dackarnas första kvartsfinalmöte med Smederna var ställningen 30–30 efter tio heat. Därefter petade Smederna i en högre växel och ryckte ifrån med tre femettor på fyra heat. 

Med ett heat kvar att köra ledde Smederna med tolv poäng. Den befarade differensen på 16 poäng förvandlades till åtta poäng efter en femetta signerad Brady Kurtz och Rasmus Jensens i heat 15. Det gör att kvartsfinalfajten lever i allra högsta grad inför morgondagens retur i Målilla.

– Man tänker jäkligt mycket. Nu när det är slutspel är man medveten om att det börjar försvinna lag och till slut blir det bara ett lag kvar. Senast gjorde vi en bra match fram till paus och när det är så jämnt kan det rasa fort. Det räcker med två dåliga heat och då kan det skilja åtta poäng, säger Mikael Teurnberg.

"Åtta poäng är inte jättemycket"

Dackarna kom undan med blotta förskräckelsen i Eskilstuna och är i underläge med åtta poäng inför morgondagens avgörande. 

– Jag hade hellre haft åtta poäng upp, men nu är det som det är. Åtta poäng är inte jättemycket, men det får inte skena iväg. Det gäller att få en bra start på tävlingen för att kunna börja äta in lite poäng. Det går inte ta ikapp underläget på en gång, men det är klart att de första omgångarna blir viktiga. 

Dackarna är ett starkt slutspelslag och det vittnar Mikael Teurnbergs facit i Målillaklubben om – två SM-guld och en fjärdeplats på tre år.

– Att gå till semifinal har varit målsättningen. Det har varit en tuff säsong, men vi har kommit igång på slutet. Det skulle vara tråkigt om säsongen tog slut i morgon och det finns inte ens i huvudet. Det gäller att göra allt man kan och mobilisera all kraft på att vi ska fixa det, ta oss till semifinal och sedan ladda om. 

Hur värderar du era chanser att få till en vändning?

– Jag värderar våra chanser ganska högt. Vi har förlorat två matcher på hemmaplan i år och det har varit mot Lejonen och Västervik. Vi var väldigt decimerade i de två matcherna och sedan har vi vunnit alla de andra matcherna med mer än tio poäng. Vi är starka hemma och det finns kapacitet i vårt lag. På pappret är det ett väldigt bra lag, minst lika bra som laget som vann guld förra året. Det gäller att få ut det också.

"Har en linje som jag tror på"

GP-förarna Andzejs Lebedevs och Dan Bewley underpresterade och tog inte mer än nio poäng tillsammans i första kvartsfinalmatchen. 

– Ingen av dem kom inte upp i sin kapacitet. Det finns en sån oerhörd kapacitet hos de här gubbarna, men jag tycker inte att vi har fått ut det och jag vet inte vad det beror på. När det stämmer för hela laget är vi så otroligt överlägsna. Tittar man rent snittmässigt har laget gjort det väldigt bra och alla förare har höjt sina snitt förutom Hjelmland (Filip) och Bewley (Dan).

Dackarna kommer med samma sju förare som i första kvartfinalmötet. Filip Hjemland var utanför laget i match ett och får inte heller köra returen. 

– Jag har en tro på den här uppställningen och då är det klart att man fortsätter på den linjen. Man kan inte bara titta på poängen utan man måste titta på vad det finns för kapacitet och vad de har gjort tidigare. Börjar man ändra för mycket och har förare som går in och ut blir det desperation och gambling. Jag har en linje som jag tror på och den kör jag vidare på. Det här är det bästa laget. Man måste gå på vad de kan och vad de har visat i de olika matcherna.  

Vad hoppas du på i publikväg?

– Jag hoppas att vi kan komma närmare 3 000 åskådare och det är väl dags för det. Det är ingen match i Västervik, vädret är bra och det går att ta igen åtta poäng.

Fakta

Dackarnas startsjua:

1) Brady Kurtz

2) Timo Lahti

3) Rasmus Jensen

4) Daniel Bewley

5) Andzejs Lebedevs

6) Ryan Douglas

7) Tomas Jonasson

Smedernas startsjua:

1) Kim Nilsson

2) Frederik Jakobsen

3) Maksym Drabik

4) Michael Jepsen Jensen

5) Vadim Tarasenko

6) Philip Hellström-Bängs

7) Joel Andersson

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: