Annons:

Sök

Annons:

Dackarna gav svar på tal:

Rasmus Jensen och Andzejs Lebedevs firar femettan i kvällens 15:e och avslutande heat. Foto: Ossian Mathiasson

Dackarna gav svar på tal: "Ingen ville att säsongen skulle sluta nu"

Dackarnas säsong lever vidare – efter en briljant kvartsfinalretur. Smederna krossades med 59–31 och Västervik väntar nu i ett spännande semifinalmöte. 
– Vårt mål är att försvara förra säsongens guld, säger Rasmus Jensen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Dansken Rasmus Jensen såg till att Dackarna ”bara” förlorade med åtta poäng i första kvartsfinalmatchen mot Smederna. Efter att ha släppt till tre femettor på fyra heat efter paus bröt han tillsammans med Brady Kurtz Smedernas svit och replikerade med en femetta i sista heatet. 

I dagens returmöte hemma mot Smederna höll Rasmus Jensen och hans lagkamrater nerverna i styr och visade både kontroll och klass i ett utsatt läge. 

"Sänder en ganska bra signal"

Åttapoängsunderläget var uppätet efter Timo Lahtis och Andzejs Lebedevs femetta i heat sju. Sedan handlade det mesta om Dackarna som fullbordade vändningen med ytterligare två femettor och var i totalledning med åtta poäng (76–68) efter nio heat. 

Semifinalplatsen säkrades i heat 13, sista heatet före nomineringsheaten. Även denna gång korsade Lahti och Lebedevs mållinjen före två Smedförare. 

– Jätteskönt. Ingen i laget ville att säsongen skulle sluta nu. Vi visste att det skulle bli jobbigt utan Brady (Kurtz) och åka riders är aldrig skönt. Vi gjorde det bra allihopa och att vinna med stora siffror sänder en ganska bra signal. Insatsen var verkligen jättebra, säger Rasmus Jensen. 

Med handen på hjärtat, kände du någon form av osäkerhet inför returen?

– Lite osäkerhet finns det alltid, speciellt efter den felaktiga uteslutningen på Douglas (Ryan) i andra heatet. Efter heat fyra tycker jag att vi visar att det var vi som ville vinna i dag. 

Nu väntar Västervik i semifinal och Rasmus Jensen är sugen på ytterligare ett svenskt ligaguld. 

– Vårt mål är att försvara guldet. Vi har en jättebra känsla i laget. Alla förare hade en bra dag och vi kommer in med bra form till semifinalen.

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: