Annons:

Sök

Annons:

Drömmen om nytt guld lever:

Mikael Teurnbergs Dackarna slog ut Smederna efter en strålande insats i andra kvartsfinalmötet. Nu väntar länsrivalen Västervik i en spännande semifinalfight. Foto: Ossian Mathiasson

Drömmen om nytt guld lever: "Med det här laget är målet att gå till final"

Åtta poängs underläge, Brady Kurtz på skadelistan och tvivelaktig uteslutning på Ryan Douglas. Dackarna knöt näven och bärgade semifinalplatsen med en gedigen laginsats.
– Jag tror stenhårt på det här laget, säger Dackelagledaren Mikael Teurnberg. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Dackarna var i underläge med åtta poäng inför kvartsfinalreturen mot Smederna och fick dessutom klara sig utan notoriske poängplockaren Brady Kurtz på grund av skada. 

Returmötet på Skrotfrag Arena inleddes också med en omdiskuterad uteslutning på Ryan Douglas i andra heatet och Smederna drygade ut totalledningen till tio poäng genom en femetta i omstarten. 

"Kommer inte vara nöjda"

Det fick Dackarna att knyta näven och komma samman som lag. Målillalaget körde fullständigt över Smederna med 59–31, och 100–80 totalt över de två matcherna, och är därmed klart för semifinal. 

– Det känns skönt, nu kan man andas ut och börja fokusera på att möta Västervik i semifinal, säger Mikael Teurnberg. 

Känner du att ni har allt att vinna i semifinal?

– Vi kommer inte vara nöjda med att vi har tagit oss hit. Jag vet att man kan åka ut i kvartsfinal, men man kan också gå hela vägen. Med det här laget är målet att gå till final, men nu är det semifinal som väntar och man får inte gå händelserna i förväg. Det är nu viktigt att få manskapet helt med tanke på att Brady (Kurtz) är skadad och Ryan (Douglas) halvskadad. Många förare går också in i en tuff period med GP-tävling tre helger i rad plus slutspel i många länder, säger Mikael Teurnberg. 

Dackarna visade styrka och klass och levererade i ett pressat läge. 

Vad ser du på det utgångsläge ni hade med att ligga åtta poäng bakom och sakna Brady Kurtz?   

–  Det finns inga riktiga superstars i Smedernas lag, men jag vet vad förare som Tarasenko (Vadim) och Jakobsen (Frederik) har för högsta kapacitet. Man kan inte tänka att det är ingen fara och jag visste att det skulle bli tufft om de åker på toppen av sin förmåga. Vi fick inte riktigt den start vi hade önskat oss. Vi fick en uteslutning emot oss och låg under med tio poäng och sedan började vändningen. När vi kom ikapp var de svaga och jag kände att det här ska vi kunna fixa, men jag vet att det kan svänga fort i speedway. 

"Vi hade mest vilja i dag"

Med en femetta i sjunde heatet kom Dackarna upp jämsides med Smederna och gick upp i totalledning med åtta poäng efter ytterligare två femettor. Dackarna ledde med fyra poäng i paus och avgjorde returen med två femettor precis före nomineringsheaten. 

– Jag visste att vi var starka rakt igenom och tryckte inför matchen på att den som har mest vilja kommer gå till semifinal. Vi hade mest vilja i dag. Alla förare åkte bra och Timo (Lahti) var fantastisk. Jag har haft honom under större delen av hans karriär och vi känner varandra så pass bra att vi bara kan titta på varandra för att vi ska få fram våra budskap.

Ni vinner med 59–31, hur ser du på den signal som ni skickar till er semifinalmotståndare Västervik?

– Det vet jag inte. Jag vet att vi har ett bra lag på pappret och vi blir ännu bättre när Kurtz kommer tillbaka och när Douglas är frisk. Jag tror stenhårt på det här laget. Jag är tuff och kör min stil med att det är det bästa laget som kör. När jag kom till Målilla och Dackarna fick jag frågan från ledningen om vad vi gör fel efter många silver. Jag sa att ”ni är lite för snälla”. Man måste vara tuff, våga peta förare och göra det för att vinna. Jag har en linje och skiter fullständigt i vad folk säger. 

Kan ni gå hela vägen och försvara ert guld från i fjol?

– Det är det vi laddar vi för och jag tror på det här laget. Får vi det här att stämma kan vi absolut gå hela vägen, men vi kan också åka ut i semifinal. Det här laget är minst lika bra som laget som vann guld förra året. 

Positivt besked om nyckelföraren

Teurnberg hoppas att Brady Kurtz ska vara tillgänglig i semifinal ett mot Västervik. 

– Jag fick meddelanden från honom under matchen och det ser bra ut. Får han vila lite grann ska han kunna köra nästa vecka. 

Teurnberg åker hem till Hultsfred med en god känsla och kan glatt konstatera att speedwaysäsongen pågår i minst två veckor till. 

– Det är skönt. Det hade inte varit kul att avsluta säsongen i dag. Nu är det två veckor till och vi vill vara med ända till slutet, det är därför vi håller på med det här. Vi kan inte heller hoppa jämfota för att vi har gått till semifinal. Vi får fokusera på semifinalen och ska göra allt vi kan för att ta oss till final. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: