Annons:

Sök

Annons:

Dubbla förändringar i Västerviks lag inför svåra uppgiften

Västerviks lagledare Morgan Andersson gör dubbla förändringar inför tisdagens semifinalretur mot Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

Dubbla förändringar i Västerviks lag inför svåra uppgiften

Västervik Speedway måste vända ett underläge på 14 poäng för att ta sig till SM-final. Lagledaren Morgan Andersson gör flera förändringar i startsjuan. 
– Vi har letat efter förarna som kan starta bäst, säger Morgan Andersson. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Regerande svenska mästarlaget Dackarna tog en överraskande storseger i första SM-semifinalen och vann med 14 poäng, 52–38. Länsrivalen Västervik hade en kämpig afton på hemmaplan och drog på sig elva nollor och två uteslutningar. 

Morgan Andersson har vridit och vänt på allt som gick fel i första semifinalmötet. 

– Jag har analyserat tävlingen några gånger, speciellt när man blir konfundersam över hur vi avslutade tävlingen. Vi förlorade de fyra sista heaten med 17–7 och nomineringsheaten med 9–3. Det ska inte få ske och det gör att vi har en hel del jobb framför oss i returen, säger Morgan Andersson. 

Den profilstarke lagledaren har lokaliserat var det gick snett ute på ovalen.  

– Vi förlorar på våra starter, att vi inte startar bättre och sätter oss i bättre positioner när vi kommer in i första kurvan. Redan i början på tävlingen kände jag att vi fick slita jäkligt mycket för att ta några poäng. Antalet gånger som vi var först ut på bortre rakan var lätträknade. Har man elva nollor och två uteslutningar på 15 heat är det förståeligt att det är ett bekymmer, säger Morgan Andersson. 

Dubbal förändringar i uppställningen

Det är en tuff uppgift som väntar Västervik i tisdagens retur på Skrotfrag Arena. 

– Det är en ny dag i morgon och vi ska komma dit med ett bra mindsite och försöka komma ut bra. Starten blir jätteviktig när man ligger efter som vi gör. I första heatet vill jag se att Lambert (Robert) vinner mot Lahti (Timo) in i första sväng, det har inte många gjort i år. Vi måste vara riktigt på tårna och jag vet att vi kan starta minst lika bra som dem. Det är inga duvungar i vårt lag. Ska vi ha en chans måste Fricke (Max) och Lambert (Robert) ha en kanondag och dominera tävlingen plus att vi måste vinna gubbe mot gubbe. 

Andersson annonserar dubbla förändringar i startsjuan. Anton Karlsson och Luke Becker petas till förmån för Peter Ljung och Matias Nielsen. 

– Att Matias (Nielsen) skulle komma in i laget var bestämt på förhand. Han gjorde en bra match i Målilla i grundserien och har varit igång med tuffa tävlingar i det polska slutspelet och gjort det bra. Han var tidigare under säsongen skadad när han skulle ha kört några matcher på hemmaplan och har så här långt inte kört en meter i Västervik.

Det var antingen Luke Becker eller Bartosz Smektala som skulle försvinna ut ur laget. 

– När vi körde i Målilla i grundserien körde Luke tre nollor. Vi väljer att köra med Smektala med tanke på hans starter. 

"Hoppet är det sista som överger en"

Peter Ljung kommer in i startsjuan istället för Anton Karlsson. 

– För Anton är starterna problemet, han kommer inte in i startsväng på ett bra sätt.  Vi har letat efter förarna som kan starta bäst och då känner vi att Peter (Ljung) har levererat bättre, speciellt från grinden i de senaste matcherna i allsvenskan. Vi måste ha folk som kan ta sig in i svartsväng och då har vi valt de här sju killarna.

En insats på toppnivå krävs för att Västervik ska hämta ikapp det stora underläget och snuva Dackarna på finalbiljetten. 

– Tittar man på hur banan var när Dackarna mötte Smederna hemma får man försöka göra allting på ett varv. Det gäller att komma till och göra ett bra första varv. Man ska ha klart för sig att vi möter ett jäkligt bra, men vi har inte gett upp. Hoppet är det sista som överger en. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: