Annons:

Sök

Annons:

Teurnberg tystade de som tvivlade i somras:

Mikael Teurnberg har hela tiden trott på det här laget och nu är Dackarna framme i en ny SM-final. Foto: Ossian Mathiasson

Teurnberg tystade de som tvivlade i somras: "Hånade mig om allt möjligt"

Tredje finalen på fyra år. Mikael Teurnberg har återigen lotsat Dackarna fram till en ny SM-final i speedway.  
– Jag känner en otrolig glädje för att vi är i den tredje finalen på fyra år och vi har ett guld att försvara, säger Mikael Teurnberg. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Dackarna hade 14 poäng att gå på inför semifinalreturen mot Västervik och fick verkligen bekänna färg i kvällens hemmamatch på Skrotfrag Arena. Västervik inledde med en fyrtvåa i heat tre och en femetta i heat fyra och kom ännu närmare med en femetta i heat nio. 

Då var Dackarnas totala ledning nere i fyra poäng med sex heat kvar att köra. 

– Det var en tuff kväll, men jag hade det också lite på känn. Vi fick inte den start som vi kanske ville ha. Vi var aldrig nere i brygga även om det var fyra poäng efter nio heat, säger Mikael Teurnberg. 

Dackarna tog en viktig fyrtvåa i sista heatet före paus och levererade en femetta direkt efter paus. Då var Dackarna tillbaka i tiopoängsledning med fyra heat kvar att köra. 

– Att vi hade möjlighet att toppa laget var viktigt för oss. Det var en lyckad toppning med Brady (Kurtz) och femettan som Bewley och Brady tog var det som gjorde det. Vi var även på väg mot en ny femetta i heat tolv när Timos motor small på slutvarvet, säger Mikael Teurnberg.

Vad kände du i det läget när ni ”bara” ledde med fyra poäng?

– Det gäller att vara cool. Man känner sig inte trygg, men man får inte visa det. Man måste ha en plan, jobba på och titta på vem man ska ta in. Jag kände att Lebedevs vacklade och tog in Brady i första heatet efter paus. Det var perfekt att komma igång med en femetta efter paus och den kom i ett väldigt avgörande läge. 

Säker när han såg reprisen

Dackarna höll ifrån och säkrade finalplatsen i 13:e heatet där en uteslutning blev helt avgörande. Jacob Thorssell uteslöts efter en incident med Andzejs Lebedevs. 

Hur ser du på domarens beslut att utesluta Thorssell?

– Först var jag lite osäker, men när jag såg reprisen såg jag att Lebedevs var före Thorssell och kände att Thorssell skulle bli utesluten. 

Med en fyrtvåa i omstarten av heat 13 kom Dackarna upp i en ointaglig 90–78-ledning.

– Man går och laddar för det här så mycket och att förbereda sig tar mycket energi. Jag är väldigt slut och det är jobbigt samtidigt som jag känner en otrolig glädje för att vi är framme i den tredje finalen på fyra år och vi har ett guld att försvara.

"Folk hånade mig om allt möjligt"

Dackelagledaren minns tillbaka på hur det var i somras när Dackarna förlorade mot topplagen med flera förare på skadelistan. 

– Vi var nog lite uträknade i somras, men jag har hela tiden trott på det här laget och sagt att vi kommer tillbaka. Vi fick in Tomas Jonasson som har kört bra och fortsätter göra jättefina insatser. Det är en kille som jag trodde på och jag vill verkligen lyfta fram honom, säger han och fortsätter: 

– Jag fick mycket skit i somras, vilket var lite jobbigt. Det var mycket skriverier och jag fick mycket sms där folk hånade mig om allt möjligt, bland annat att jag tog in Jonasson. Jag trodde på det och jag är väldigt glad nu. Vi är framme i en ny final och vi ska ge allt vad vi kan. 

Känner du att denna framgång är en känga till tvivlarna?

– Ja, lite så är det. Det kan jag säga och det står jag för. Trots att det gick dåligt så gjorde jag inga ändringar i laget och utnyttjade inget transferkort. Jag tror på det här laget stenhårt och nu är vi i en ny final. Det känns väldigt bra. 

Dackarna ställs mot Lejonen i SM-finalen och börjar hemma på tisdag. Returen körs i Gislaved tisdagen därpå. 

– Det är nog ett 50/50-läge. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: