Annons:

Sök

Annons:

Berntzon halvvägs mot första guldet i lag:

Oliver Berntzon jagar sitt första SM-guld i lag efter totalt fem tunga finalförluster. Foto: Ossian Mathiasson

Berntzon halvvägs mot första guldet i lag: "Levererar vi som vi ska så vinner vi"

Oliver Berntzon har förlorat fem SM-finaler under karriären. Nu har han och lagkamraterna satt sig i ett fint läge för att ta ett efterlängtat SM-guld nästa vecka. 
– Det skulle sitta fint med ett SM-guld i lag, säger Oliver Berntzon. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Lejonen vann den första av två matcher i SM-finalen mot Dackarna med 47–43 och har skaffat sig ett utmärkt läge inför nästa veckas returmöte i Gislaved.

– Skön seger i en match som gick fram och tillbaka, lite för mycket ibland. Om vi tog en femetta var det en femetta i baken i nästa heat. Det är ett tecken på att det är två bra lag. Båda lagen har några som var bättre och några som var sämre i dag. Nästa vecka kan det vara tvärtom. Det är så det är i den här sporten, säger Oliver Berntzon. 

Tre femettor med Zmarzlik

Oliver Berntzon hade en lyckad kväll på Skrotfrag Arena och noterade för 9+2 poäng på fem heat. Värt att notera är att han och nyblivne världsmästaren Bartosz Zmarzlik ordnade tre femettor i matchen (heat ett, heat sex och heat nio). 

– Det var såklart viktigt i dag i och med att vi tappade 5–1 i några andra heat. Det är känt att det är svårt att köra ihop med Bartosz. Vi har nog kört ihop sex-sju gånger i år och det har kanske funkat två gånger. I dag funkade det bra, säger Oliver Berntzon. 

Vad är det som gör det så svårt att köra ihop med världens bäste förare?

– Han är så egen. Han är bäst i världen av en anledning och det är för att han fokuserar mycket på sig själv och är snabbast av alla förare. 

Vad måste du tänka på i ett sånt läge?

– För min del handlar det om att försöka komma med honom så bra som möjligt och låta honom dra ifrån och sedan får jag täcka där bakom. 

Att Lejonen är i ledning med fyra poäng inför returen är inget som Berntzon lägger någon större vikt vid. 

– Det är inget. Vi började med 5–1 i dag. Börjar de med 5–1 nästa vecka är det lika. Vi kommer gå in i matchen på tisdag, tänka 0–0 och se det som en vanlig hemmamatch. Vinner vi matchen så vinner vi guldet. Vi fick till banan som vi ville mot Indianerna och tog en stabil seger. Planen är att få till banan likadant som sist och då tycker jag att chanserna är goda. 

Jagar första guldet i lag

Oliver Berntzons prisskåp består i dag av fem lag-SM-silver, två individuella SM-silver och ett individuellt SM-guld. Det som saknas är ett lag-SM-guld. 

– Det skulle sitta fint med ett lag-SM-guld. Jag har varit med i fem finaler och förlorat samtliga. I en av de tio matcherna är det jag som har fallerat och alla andra gånger är det någon annan eller två andra som inte har levererat. Ska man vinna ett SM-guld måste alla sju i laget vara med och plocka poäng.

Hur mycket funderar du på att du saknar ett SM-guld i lag?

– Ingenting. Jag gjorde väl det mycket för några år sedan, speciellt efter 2017, 2018 och 2019 när det var tre raka finalförluster (Vetlanda 17 och Dackarna 18 och 19). Då kändes det som att det var ett spöke, men det är vad det är. Det är idrott och vi åker dit och kör som ett lag. Levererar vi som vi ska så vinner vi och gör vi inte det så vinner vi inte och då kommer det en ny säsong nästa år. 

Du kan stå som guldmedaljör om en vecka, tänker du något på det?

– Det kommer nog vara en otrolig känsla om det blir så, men den känslan tar vi då.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: