Annons:

Sök

Annons:

Teurnberg trivs med att slå ur underläge – Douglas tillbaka:

Glädjande för Dackarna är att australiensaren Ryan Douglas kör morgondagens finalretur mot Lejonen i Gislaved. Foto: Ossian Mathiasson

Teurnberg trivs med att slå ur underläge – Douglas tillbaka: "En injektion"

Dackarna fick se sig besegrade av Lejonen i första SM-finalmatchen i speedway. Lagledaren Mikael Teurnberg tror på sitt lag inför morgondagens retur i Gislaved. 
– Fyra poäng är ingenting, säger han. 

Annons:

Förra tisdagen förlorade Dackarna den första SM-finalen hemma på Skrotfrag Arena. Grundseriesegraren Lejonen vann med 47–43 och har skaffat sig ett bra läge för att bärga klubbens tredje SM-guld. Gislavedsklubben blev svenska mästare 2008 och 2009 och laddar för att säkra guldet på hemmaplan.  

Dackarna vill sabba Smålandskollegans tilltänkta fest och bärga sitt sjunde SM-guld totalt. Värt att notera är att klubben har chans på sitt tredje guld på de fyra senaste åren. 

– Nu är det bara en match kvar på hela säsongen och fyra poäng är ingenting. Det kan vända hur snabbt som helst. Det är viktigt att få en bra start och försöka hämta ikapp de där poängen i omgång ett och att det inte ökar. Det blir jätteviktigt, men det kommer bli tufft, säger Mikael Teurnberg. 

"De har press på sig"

Dackarnas lagledare petar över allt favoritskap på Lejonen och trivs med att slå ur underläge. 

– De har press på sig och leder med fyra poäng. Jag såg på Svenska Spel att de står i 1,05 gånger pengarna och att vi ger åtta gånger pengarna. De är favoriter och det gillar vi, säger Mikael Teurnberg. 

Mikael Teurnberg är nöjd med hur hans lag kämpar sig tillbaka i matcherna. 

– Vi gjorde en bra match mot ett starkt Lejonen i tisdags. De ledde med åtta poäng, men vi åt oss tillbaka och såg till att det var lika. Att vi inte ger upp och att vi inte viker ner oss har varit vår styrka de sista matcherna, säger Teurnberg. 

Douglas tillbaka

Glädjande för Dackarnas del är att brännskadade australiensaren Ryan Douglas kommer till start istället för David Bellego.  

– Jag hoppas att Douglas nu kan komma tillbaka och åka som han gjorde under sensommaren. Det blir viktigt och det blir en injektion när han är med, vilket jag tycker märks på förarna. 

Hur lyder hans skadestatus?

– Han har tränat nu på sistone och åker den engelska ligafinalen i kväll. Visst är han lite matchotränad med tanke på att han inte har åkt på några veckor, men han är väldigt sugen och jag hörde att han klättrar lite på väggarna. Han har åkt så pass mycket speedway att han kommer komma in i det snabbt. Han har bara varit borta i ett par veckor så det är ingen fara. Problemet är att han åkte lite för länge med skadan. Han skulle ha fått vård i ett tidigare skede. Han var brännskadad och gick med ett skitigt bandage för länge, vilket ledde till att det blev infekterad. 

Brady Kurtz gick upp i polska Ekstraliga med sitt polska lag i går och Andzejs Lebvedevs blev Europamästare i helgen.

– Vi har bra form på förarna och åker bra i Gislaved. Nu gäller det bara att knyta ihop det. 

Hur ska ni lyckas fälla Lejonen på deras hemmabana?

– Det gäller att slå hål på några av deras sårbara förare och få ut max av vårt lag. Vi har åkt bra och har bra statistik i Gislaved. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: